Je voordeur, het etiquette van je woning!

Kies je voordeur in harmonie met de gevelstijl, maar hou zeker ook het veiligheidsaspect in het oog! Ontdek alle aanbevelingen!

voordeur-buitendeur-zelfbouwmarkt

Voordeur: het gezicht van je woning

Een voordeur bepaalt voor een groot deel het aanzien van je woning. Het is daarom belangrijk dat die past bij de stijl van je huis. Wie graag een goede indruk wil maken, kiest daarom best voor een luxe buitendeur van Zelfbouwmarkt.

Een mooi design is dus belangrijk bij je keuze voor de ideale voordeur. Toch zijn er meer aspecten waarop je moet letten. Zo is de isolatiekwaliteit van een deur in een klimaat als het onze erg belangrijk. De buitendeuren van Zelfbouwmarkt zijn super isolerend en bestand tegen tocht en warmteverlies. Een topmodel in het assortiment is de Paris buitendeur. 
Het model is verkrijgbaar in PVC of aluminium met een superveilige drie - of vijf puntssluiting. Zelfbouwmarkt levert zowel standaardmaten als maatwerk. Bij maatwerk zorgen we indien gewenst voor een professionele opmeting en plaatsing bij je thuis door onze medewerkers. Ook de andere modellen in ons assortiment zijn verkrijgbaar in aluminium of PVC.

Alumix is een exclusiviteit voor de ‘Berliner’. Deze buitendeur is langs de binnenzijde afgewerkt in PVC, maar langs de buitenkant met aluminium. Het beste van twee werelden.

Buitendeur: functioneel-esthetisch!

Veiligheid voor alles

Aan de voordeur verwelkomen we met veel plezier onze gasten. Maar een (goede) voordeur moet ongenode gasten ook buiten kunnen houden. Volgens onderzoek gebeuren de meeste inbraken namelijk via de voordeur. Een extra veiligheid is dus geen overbodige luxe. De luxe buitendeuren van Zelfbouwmarkt hebben een 3- of 5 puntssluiting die de deur op drie of vijf punten verankert in de deurstijl bij het sluiten. De 3-puntssluiting is extra beveiligd met haken. Ook het materiaal waaruit de voordeur is gemaakt, is belangrijk. Zo helpen de gekeurde scharnieren met dievenklauwen, veiligheidssloten, sluitplaten en vleugeloverdekkende buitenplaten ongewenste bezoekers buitenhouden.

Kom gerust eens langs in onze showroom in Ninove en laat er je goed informeren. Onze adviseurs geven je graag tal van anti-inbraaktips mee.

Voorkom inbraak in je woning

Een voordeur installeren met een drie- of vijfpuntssluiting is een goed begin. Maar het voorkomen van een inbraak begint bij jezelf. Draai je voordeur altijd op slot als je vertrekt. Ze simpelweg in het slot trekken, maakt het wel heel gemakkelijk om binnen te komen. Je hebt de truc met de creditcard zeker al eens gezien op tv. Zorg bovendien dat je woning er effectief bewoond uitziet.

Laat bijvoorbeeld een krant rondslingeren op tafel. Als je op reis gaat, laat je dat ook beter niet merken. Zet het niet op Facebook, schakel je koelkast niet uit met een openstaande deur en zorg dat iemand je rolluiken of gordijnen komt openen en sluiten. Maak het inbrekers ook niet te gemakkelijk met open ramen – zelfs niet op hogere verdiepingen – want met een ladder of klauteren op een afvalcontainer is de dief heel snel binnen.buitendeur
Top