Energie besparen? Vervang dan eerst je ramen!

Ramen vervangen kan je al snel een voordeel tussen de 30-40% op je energiefactuur opleveren. Ontdek alle aanbevelingen!

ramen-vervangen-zelfbouwmarkt

Dalende energiefactuur: ramen vervangen

Als je energie wilt besparen, heb je een veelheid aan mogelijkheden. Vervang je centrale verwarming, isoleer, zet energiezuinige apparatuur (warmtepompboiler, zonnepanelen,...) in huis, zet vaker de verwarming uit... of (én vooral) vervang je ramen!

Lees hier meer over de U-waarden van je ramen en ontdek hoeveel energie je kan besparen door het vervangen van je ramen.

De U-waarden van je ramen

Ramen hebben, zoals bekend, twee functies.
De eerste functie bestaat eruit je huis te verfraaien, de tweede is een zeer praktische functie: isoleren.

De isolatiewaarde van glas drukken we uit in U-waarden. Het frame of raamprofiel heeft een Uf-waarde, de glas heeft een Ug-waarde en als je het raam in het algemeen beoordeelt, heb je het over de Uw-waarde.

Hoe beter de U-waarden van je raam, hoe meer warmte dit raam binnenhoudt en hoe meer energie je dus kunt besparen.

Premie installatie nieuwe ramen

Is je huis ouder dan 20-25 jaar en kost het vervangen van je ramen minimaal €10.000 en maximaal €15.000 (exclusief BTW), dan heb je mogelijk recht op een premie
Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden, informeer je hierover bij onze adviseurs in de showroom!

Ramen vervangen: stappenplan

Een gedetailleerd routeplan:

De eerste stap is het vaststellen van je budget, het materiaal (alu, hout of pvc) en de kleur van de ramen. Deze drie keuzeopties zijn natuurlijk met elkaar verbonden. Hoe hoger je budget, hoe beter het materiaal dat je kan kiezen.

De kleur is persoonlijk/subjectief. Je kan je, als je twijfelt over de kleur die bij je huis past, altijd laten adviseren door bijvoorbeeld een schilder of verfadviseur. Twijfel je nog steeds, kies dan voor een neutrale kleur. Deze kun je altijd nog laten overschilderen als je toch iets anders wilt.

Heb je gekeken naar materialen en kleuren, dan is het tijd voor stap twee: de isolatiewaarde. Je wilt tenslotte wel dat de ramen die je ter vervanging kiest meerwaarde geven aan je huis. Hierbij is dus de isolatiewaarde belangrijk. Eerder las je al over de U-waarden van je raam en met deze kennis kun je op zoek naar het soort glas en het raamprofiel met hoge isolatiewaarden.

De derde stap in het proces van je ramen vervangen is je beroepen op een expert. Waarom? Ramen vervangen is echt een werk dat je beter niet zelf als huis-, tuin- en keukenklusser onderneemt. Vraag hiervoor een specialist, zo vermijd je vele installatieproblemen!

Kom zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen op onze afdeling "ramen", informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken.
Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

ramen-vervangen-energie-besparen
ramen-vervangen-dalende-energiefactuur
Top