Houten raamprofielen kiezen?

De voor-en nadelen van houten ramen worden op een rijtje gezet! Maak de juiste keuze voor jouw woning samen mét onze adviseurs!

ramen-hout

Houten ramen-raamprofielen: voor- en nadelen!

Houten ramen: voordelen

De keuze van raamprofielen is niet makkelijk, daarom wil Zelfbouwmarkt een handje helpen bij deze keuze. In dit artikel lees je alles over houten ramen. Zowel de positieve, als de negatieve kenmerken.
Aan jou om te beslissen welke punten het meest aan belang winnen bij jouw keuze.

Enige tijd geleden ging de verkoop van houten raamprofielen sterk achteruit, dit door de opkomst van PVC, maar intussen zijn de houten profielen weer aan een opmars bezig.

Voordelen van houten raamprofielen

Hout straalt warmte uit en heeft een zeer natuurlijke, landelijke look. Mensen denken nog te snel dat hout enkel hoort bij klassiekere bouwstijlen. Maar niets is minder waar, met houten raamprofielen geef je elke bouwstijl de meerwaarde die het verdient.

Isolatie is een belangrijke factor om je energiefactuur niet de hoogte in te jagen. Hout is een zeer goede isolator en heeft ook de eigenschap waterdicht te zijn.

Hout wordt ook nog snel in verband gebracht met vuur. Hier is die angst ongegrond, de houten raamprofielen worden behandeld, zodat ze onbrandbaar zijn.

De raamprofielen hebben een lange levensduur en zijn ook makkelijk te herstellen. Er bestaan verschillende soorten hout, onderverdeeld in vijf categorieën: categorie één is de sterkste houtsoort en zal dus langer meegaan,... Categorie vier en vijf zijn houtsoorten die niet bestemd zijn voor buitenschrijnwerk.  

Mensen die houden van veranderingen in hun interieur kiezen het best voor houten raamprofielen, aangezien deze makkelijk kunnen geverfd worden in de kleur naar keuze. Zo zien je raamprofielen er steeds terug als nieuw uit

Houten ramen: nadelen

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen verbonden aan houten raamprofielen.

De prijs van houten raamprofielen ligt iets hoger dan PVC. Bij de kostprijs dient ook rekening gehouden te worden met de onderhoudskosten die houten profielen met zich meebrengen.

Houten ramen moeten om de paar jaar behandeld worden met verf, vernis of beits, aangezien de profielen kunnen aangetast worden door weersomstandigheden en/of insecten. Het onderhoud vergt de laatste jaren wel al wat minder werk dan vroeger, aangezien de raamprofielen goed voorbehandeld worden.

ramen-driedubbele-beglazing

houten-raam

Houten ramen bij Zelfbouwmarkt

Bij Zelfbouwmarkt zijn houten ramen altijd maatwerk.

Je kan een keuze maken uit verschillende standaard houtsoorten (Meranti & eik gelamelleerd). 
Je kan ook kiezen voor andere houtsoorten (Merbau en Afzelia), deze zijn iets sterker dan de standaard houtsoorten, maar je moet rekening houden met een meerprijs van 25% ten opzichte van de normale prijzen.
Indien je liever nog andere houtsoorten kiest, kan dit op aanvraag.

De gemiddelde levertermijn van de standaard houten ramen is 6 weken. Voor de andere houtsoorten kan dit variëren. 

Kom zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in houten ramen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top