Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt
0,00

Gefeliciteerd met je keuze!

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Houten raamprofielen

De voor-en nadelen van houten ramen worden op een rijtje gezet! Maak de juiste keuze voor jouw woning samen mét onze adviseurs!Houten raamprofielen: landelijk karakter

De keuze van raamprofielen is niet makkelijk, daarom wil Zelfbouwmarkt een handje helpen bij deze keuze. In dit artikel lees je alles over houten ramen. Zowel de positieve, als de negatieve kenmerken. Aan jou om uit te maken welke punten het meest doorwegen in je keuze.

Een aantal jaar geleden ging de verkoop van houten raamprofielen sterk achteruit, dit door de opkomst van PVC, maar intussen zijn de houten profielen weer aan een opmars bezig.

Voordelen van houten raamprofielen

Hout straalt warmte uit en heeft een zeer natuurlijke look. Mensen denken nog te snel dat hout enkel hoort bij klassiekere bouwstijlen. Maar niets is minder waar. Met houten raamprofielen geef je elke bouwstijl een meerwaarde.

Isolatie is een belangrijke factor om je energiefactuur niet de hoogte in te jagen. Hout is een zeer goede isolator en heeft ook de eigenschap waterdicht te zijn.

Hout wordt ook nog snel in verband gebracht met vuur. Hier is die angst ongegrond, de houten raamprofielen worden behandeld, zodat ze onbrandbaar zijn.

De raamprofielen hebben een lange levensduur en zijn ook makkelijk te herstellen. Er bestaan verschillende soorten hout. Deze soorten worden onderverdeeld in vijf categorieën. Categorie één is de sterkste houtsoort en zal dus langer meegaan. Categorie vier en vijf zijn houtsoorten die niet bestemd zijn voor buitenschrijnwerk.  

Mensen die houden van veranderingen in hun interieur kiezen het best voor houten raamprofielen, aangezien deze makkelijk kunnen geverfd worden in de kleur naar keuze. Zo zien je raamprofielen er terug als nieuw uit

Nadelen van houten raamprofielen

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen verbonden aan houten raamprofielen.

De prijs van houten raamprofielen ligt iets hoger dan PVC. Bij de kostprijs dient ook rekening gehouden te worden met de onderhoudskosten die houten profielen met zich meebrengen.

Houten ramen moeten om de paar jaar behandeld worden met verf, vernis of beits, aangezien de profielen kunnen aangetast worden door weersomstandigheden, insecten of rot. Het onderhoud vergt de laatste jaren wel al wat minder werk dan vroeger, aangezien de raamprofielen goed voorbehandeld worden.


Houten raamprofielen bij Zelfbouwmarkt

Bij Zelfbouwmarkt kan je kiezen tussen standaardmaten of maatwerk.

Je kan een keuze maken uit verschillende standaard houtsoorten (Meranti en Eik gelamelleerd). Je kan ook kiezen voor andere houtsoorten (Merbau en Afzelia), deze zijn iets sterker dan de standaard houtsoorten, maar je moet rekening houden met een meerprijs van 25% ten opzichte van de normale prijzen.
Indien je liever nog andere houtsoorten kiest, kan dit op aanvraag.

De gemiddelde leveringstermijn van de standaard houten ramen is 6 weken. Voor de andere houtsoorten kan dit variëren. 

Je kan ervoor kiezen om de ramen zelf te plaatsen, maar je kan ook gebruik maken van onze professionele plaatsers. Kom daarom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in houten ramen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top