Waarom opteren voor pvc raamprofielen?

Aan elk raamprofiel zijn voor-en nadelen! Maak de juiste keuze voor jouw woning mét onze adviseurs! Ontdek hier enkele aanbevelingen!

ramen-pvc

Voor- en nadelen van pvc raamprofielen

Pvc ramen: voordelen

De keuze van raamprofielen is niet makkelijk, daarom wil Zelfbouwmarkt een professioneel handje helpen bij deze keuze. In dit artikel kom  je alles te weten over PVC raamprofielen, zowel de positieve, als de negatieve kenmerken. Aan jou om uit te maken welke punten het meest doorwegen bij jouw keuze.

Voordelen van PVC raamprofielen:

PVC (ofwel polyvinylchloride) wordt vaak gekozen als materiaal voor raamprofielen, vooral voor standaardmaten zijn deze pvc-profielen uitermate geschikt.

PVC is op zichzelf al een zeer isolerend materiaal. Bij de raamprofielen maakt men daarbij nog eens extra gebruik van luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen ervoor dat de warmte in huis binnen blijft en de koude niet binnen kan. Hoe meer luchtkamers, hoe beter de isolatie. (thermische isolatie). Belangrijk hierbij is te kijken naar de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Prijs/kwaliteit is PVC dé beste leerling van de klas. PVC raamprofielen zijn goedkoop tegenover de twee ander raamprofielen (hout en aluminium).

Ondanks de lagere prijs van PVC raamprofielen, zijn deze profielen zeer duurzaam. De profielen hebben een zeer lange levensduur,  de profielen zijn namelijk vocht- en corrosiebestendig.

Door hun grote duurzaamheid is er ook weinig onderhoud nodig. De raamprofielen moeten niet om de zoveel jaar geverfd of gebeitst worden. Het volstaat om af en toe met een zachte, vochtige spons de profielen af te kuisen. Dit kan eventueel met detergent. Schuurmiddelen of agressieve stoffen vermijd je het best, deze beschadigen het PVC materiaal.

Wanneer je kiest voor raamprofielen van PVC heb je heel veel keuze in kleur.  Door speciale technieken kan zelf pvc met houtlook worden aangebracht op de raamprofielen. 

Ramen en raamprofielen moeten ook zorgen voor een bepaalde veiligheid tegen diefstal. Hiervoor zijn PVC raamprofielen zeer geschikt, ze zijn immers extra beveiligd tegen inbraak.


Pvc ramen: nadelen

PVC is onderhevig aan temperatuurschommelingen. Bij koud weer zal PVC inkrimpen, bij warme temperaturen zal het zich uitzetten. Daardoor krijg je soms de ramen minder goed dicht.

Raamprofielen van PVC zijn niet krasbestendig. Wanneer er een kras op het raamprofiel komt, is het bijna onmogelijk om deze kras te laten verdwijnen.

Bij PVC ramen zijn er schuine naden zichtbaar, waar de twee PVC platen elkaar raken. Deze naad moet manueel worden bijgekleurd, waardoor er mogelijk een kleurverschil te zien is.

PVC is niet geschikt voor speciale vormen van ramen. Het heeft ook geen erg hoge draagkracht. Daarom is het aangewezen om bij speciale vormen of grote raampartijen te kiezen voor het sterkere aluminium.

Eenmaal je de kleur van de profielen gekozen hebt, is het niet eenvoudig om de kleur te veranderen.


ramen-pvc-maatwerk


Kommerling-ramen-pvc

ramen-pvc-standaardmaten

ramen-pvc-standaardmaten-schuiframen

Pvc raamprofielen bij Zelfbouwmarkt

Bij Zelfbouwmarkt zijn er drie types pvc-ramen: nl. standaardmaten van Zelfbouwmarkt, raamprofielen van Inoutic (groep Deceuninck) en raamprofielen van Kömmerling.

1. Standaardmaten pvc ramen

Deze profielen worden niet geplaatst en zijn dus geschikt voor zelfplaatsers & aannemers. 

De standaardmaten zijn steeds in stock. Er zijn ongeveer een 15-tal verschillende maten (ook verkrijgbaar in schuiframen).

Deze profielen zijn de goedkoopste die wij aanbieden bij Zelfbouwmarkt. Er is één standaardkleur, wit. Er wordt steeds gewerkt met 5 kamerprofielen, dit zorgt ervoor dat er een betere isolatie ontstaat.

2. Deceuninck pvc ramen

Deze raamprofielen zijn op maat en zijn zoals de standaardmaten enkel geschikt voor zelfplaatsers & aannemers.

Hier dient wel rekening gehouden te worden met een bepaalde levertermijn.
De profielen zijn wit aan de binnenkant en de kleur aan de buitenzijde kan gekozen worden uit verschillende RAL-kleuren.

3. Kömmerling pvc ramen

Deze raamprofielen zijn op maat.
Standaard zijn dit enkel PVC ramen. Deze PVC ramen kunnen wel worden voorzien van een laag aluminium (Aluclip) aan meerprijs.

Het voordeel van aluclip:

  • je hebt keuze uit alle kleuren, wat niet zo is bij PVC

  • moderne uitstraling van aluminium met energetische voordelen van PVC

4. Schuiframen in pvc (Deceuninck & budget line)

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in onze afdeling "ramen", informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top