Tover je badkamer om in een "welness zone"!

In de ochtend primeren de functionaliteit en de praktische eigenschappen van de badkamer, maar 's avonds transformeert de badkamer in een oase van rust & ontspanning....Ontdek hier enkele tips!

badkamer-welness

Tover je badkamer om in een "welness zone"!

Welness@home: jouw badkameroase!

Het lijkt heerlijk, een eigen spa-oord bij jezelf thuis. Maar is dat realistisch? Met deze vijf tips kom je al een heel eind verder.
Maak een ontspannende & aangename wellnesszone van je eigen badkamer. Wellness in eigen huis was nog nooit zo dichtbij!

Van badkamer naar wellness: tips

Tip 1: kies de juiste locatie

Locatie is alles als het op de badkamer aankomt, iets wat weinig mensen lijken te beseffen, terwijl het veel verschil kan maken.
Let er op dat je badkamer op een plek wordt aangelegd waar de zon opkomt, of op een plek waar zon een hele dag aanwezig is.
Gebruik je de badkamer vooral ’s avonds? Dan wil je toch die avondzon in je badkamer. Kortom, je wilt dat de badkamer een plek is met genoeg natuurlijke lichtinval. Hou ook rekening met bestaande voorzieningen inzake water (gas) & elektriciteit!

Tip 2: houd de badkamer rustig

Slim, zo’n tweede toilet op de badkamer, vooral als je ’s nachts vaak je bed uit moet om nog even naar de wc te gaan. Maar, voor het wellnessaspect van je badkamer is het minder verstandig. Hetzelfde geldt voor een wasmachine en/of droger op de badkamer. Indien dit echt niet anders kan, plaats dan een goede afscheiding.

Tip 3: breng extra luxe naar de badkamer

Een wellness gevoel kan je al bereiken door met een handdoekje in je nek en kaarsjes om je heen in bad te liggen. Toch zorgt dat beetje extra luxe ervoor dat je badkamer pas echt als een wellnessruimte aanvoelt.

Wat voor wellness? Tegenwoordig heb je een uitgebreid assortiment betaalbare luxe beschikbaar: een regendouche, een jacuzzi of bubbelbad, of een eigen sauna of stoomruimte. Ook in kleine badkamers kun je nog verrassend veel. Laat je hierover zeker eens adviseren in onze toonzaal en kijk wat er mogelijk is.

badkamer-jacuzzi

badkamer-sauna


badkamer-wellness-douche

Badkamer - wellness: tricks

Tip 4: kies voor de juist kleur

Als je van wellness houdt, weet je ook dat wellness ruimtes een tijdloze uitstraling hebben. Kies daarom ook voor bijhorende kleuren en tinten in je badkamer: zwart en wit doen het altijd goed, net als antraciet.
Onthoud bij het kiezen van kleuren ook rekening met het rustaspect van wellness: teveel of te felle kleuren gebruiken zorgt ervoor dat je slechter of helemaal niet kan ontspannen. Let dus op de kleurschakeringen bij de keuze van je tegels, muur- en plafondverf en de vloer.

Tip 5: sfeer door verlichting

Met de juiste kleuren, juiste badkamermeubelen en sanitair en alle luxe ben je er helaas nog niet helemaal. Het belangrijkste element dat voor de wellness nodig is, is verlichting. Overdag wordt dit door de zon & natuurlijk daglicht bepaald, maar ’s avonds en op koude winterochtenden bepaalt de juiste verlichting de badkamersfeer. Werk daarom met spotjes, met dimlicht, kleurlicht en – wat ook heel fijn is op koude dagen – warmtelampen.

Top