Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt
0,00

Gefeliciteerd met je keuze!

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Maak van je badkamer een "welness zone": 5 tips

'S ochtends is het alle hens aan dek in de badkamer en primeren de functionaliteit en de praktische eigenschappen ervan, maar 's avonds transformeert de badkamer in een oase van rust & ontspanning....


Wellness in eigen huis – bouw je badkamer om!

Het lijkt heerlijk, een eigen spa-oord bij jezelf thuis. Maar is dat realistisch? Met deze vijf tips kom je al een heel eind verder.
Maak een ontspannende & aangename wellnesszone van je eigen badkamer. Wellness in eigen huis was nog nooit zo dichtbij!

Van badkamer naar wellness, tip 1: kies de juiste locatie

Locatie is alles als het op de badkamer aankomt. Iets wat weinig mensen lijken te beseffen, terwijl het veel verschil kan maken. Let er op dat je badkamer op een plek wordt aangelegd waar de zon opkomt. Of, nog liever, op een plek waar zon een hele dage aanwezig is. Gebruik je de badkamer vooral ’s avonds? Dan wil je toch die avondzon in je badkamer. Kortom, je wilt dat de badkamer een plek is met genoeg natuurlijke lichtinval.

Tip 2: houd de badkamer rustig

Slim, zo’n tweede toilet op de badkamer! Vooral als je ’s nachts vaak je bed uit moet om nog even naar de wc te gaan. Maar... voor het wellnessaspect van je badkamer is het minder verstandig. Ditzelfde geldt voor een wasmachine en/of droger op de badkamer plaatsen. Wil je toch niet zonder, plaats dan een goede afscheiding. Zo kijk je tijdens je heerlijke wellnessdouche of bubbelbad niet recht het toilet in. En dat geeft toch echt meer sfeer!

Tip 3: breng dat beetje extra luxe naar de badkamer

Een wellness gevoel kan je al bereiken door met een handdoekje in je nek en kaarsjes om je heen in bad te liggen. Toch zorgt dat beetje extra luxe ervoor dat je badkamer pas echt als een wellnessruimte aanvoelt. Wat voor wellness? Tegenwoordig heb je een uitgebreid assortiment betaalbare luxe beschikbaar. Denk aan een regendouche, een Jacuzzi of bubbelbad, of een eigen sauna of stoomruimte. Ook in kleine badkamers kun je nog verrassend veel. Laat je hierover eens adviseren en kijk wat er mogelijk is.Tip 4: kies voor de juist kleur

Als je van wellness houdt, weet je ook dat wellness ruimtes een bepaalde uitstraling hebben. Deze is vaak tijdloos. Kies daarom ook voor tijdloze kleuren en tinten in je badkamer. Zwart en wit doen het altijd goed, net als antraciet. Onthoud bij het kiezen van kleuren ook rekening met het rustaspect van wellness: teveel of te felle kleuren gebruiken zorgt ervoor dat je slechter of helemaal niet kunt ontspannen. Let dus bij zowel tegels als muur- en plafondverf en de juiste vloer op de kleurelementen.

Tip 5: sfeer door verlichting

Met de juiste kleuren, juiste badkamermeubelen en alle luxe ben je er helaas nog niet helemaal. Het belangrijkste element dat voor de wellness nodig is, is licht. Overdag wordt dit door de zon bepaald. ’s Avonds en op koude winterochtenden bepaalt de juiste verlichting hoe de sfeer is. Werk daarom met spotjes, met dimlicht, en – wat ook heel fijn is op koude dagen – warmtelampen.

Top