Badkamerrenovatie: hoe er aan beginnen?

Elke renovatie is een uitdaging op zicht, maar met goed voorbereidend werk halveer je de potentiële problemen! Ontdek de aanbevelingen!

badkamer-renovatie-zelfbouwmarkt

Badkamerrenovatie: tips & tricks!

Badkamer: renovatieproject

Je bent al een tijdlang ontevreden over je oude badkamer, en je wil je oude badkamer én sanitair een frisse, nieuwe, elegante look geven.
Het kan ook zijn dat je de samenstelling van je badkamer wilt veranderen om ruimte te maken voor een bad, een stoomdouche of een whirlpool.
Tot slot kan verandering in leef-of gezinssituatie, bijvoorbeeld door ouderdom of gezinsuitbreiding, een reden zijn om opnieuw na te denken over hoe je badkamer eruit moet komen te zien.

Badkamer & sanitair renoveren

Als je uiteindelijk besluit om echt je badkamer te renoveren, moet je natuurlijk wel wat budget opzij zetten. Verder is het belangrijk goed voor ogen te hebben wat je precies nodig hebt in de badkamer.

Moet je ’s nachts vaak naar het toilet en vind je het vervelend om helemaal naar beneden te lopen? In dat geval is het handig om ook boven in de badkamer een toilet te hebben. Een extra toilet heeft echter geen functie als je in een bungalow of een appartement woont. Is het altijd vechten om een plekje tijdens het tanden poetsen? In dat geval is een dubbele wasbak zeer aan te raden.

Kortom: realiseer je goed wat je precies nodig hebt en neem daarin mee hoe je de badkamer nu gebruikt en waar je je aan stoort/wat je nog mist.

Natuurlijk is bij de renovatie van je badkamer ook van belang hoeveel ruimte je hebt. Kun je wel een douche én een bad kwijt? Past de dubbele wasbak wel? En kun je dat toilet wel kwijt met een grote douchecabine of groot bad ernaast? Soms zul je de inrichting wat anders moeten bekijken of is er toch een andere samenstelling nodig.
Compromissen sluiten kan nodig zijn, zoals opteren voor bad-douchecombinatie, zo bespaar je ruimte en heb je beide toepassingen.


badkamer-sanitair-renovatie-prijs

badkamer-sanitair-renoveren

Badkamerrenovatie: tips & tricks

Een handige tip bij de eerste fase van het renoveren van de badkamer is eens kijken hoe andere mensen hun badkamer hebben ingericht. Je kunt natuurlijk voor inspiratie kijken op internet of in diverse folders, maar niet alle badkamers zijn hetzelfde. Woon je in een leuke buurt? Bel dan eens aan bij de buren en vraag hoe zij hun badkamer hebben ingedeeld. Wie weet blijkt door een handige indeling toch dat je meer kunt dan je denkt. Je krijgt bovendien een veel realistischer beeld van de mogelijkheden voor je eigen huis met een vergelijkbare ruimte voor de badkamer.

De badkamer renoveren – het echte werk

Na de oriëntatiefase is het tijd om echt aan de slag te gaan.
Kies wand- en vloertegels, baden en douches of douchecabines en andere badkamermeubelen. Ga je de badkamer zelf verbouwen? Laat je dan vooraf adviseren zodat alles goed bij elkaar past.
Tip: vaak zijn er badkamermeubels in een bepaalde reeks die perfect bij elkaar passen. Kijk daarom als je online bestelt altijd even naar de merknaam en het type badkamermeubel.

Voor je het weet ben je heerlijk aan het genieten van je mooie nieuwe badkamer!

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in badkamers & sanitair, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een  prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top