Een toilet in de badkamer: hoe creëer je privacy?

Een tweede wc is nooit een overbodige luxe. Als de tweede toilet dient geïntegreerd te worden in de badkamer voorzie je best wat privacy met een scheidingswand! Ontdek alle aanbevelingen hierover!

toilet-wc-zelfbouwmarkt

Toilet: installatie

Veel mensen hebben of willen het: een toilet in de badkamer. Een tweede toilet is ideaal omdat je bij nachtelijk wc-bezoek niet helemaal naar beneden hoeft te lopen.

Aan de andere kant wil je op je tweede toilet liefst ook de privacy die je op de eerste toilet hebt. Hoe zorg je voor een badkamertoilet met voldoende privacy?

Een tweede toilet plaatsen

Voor je nieuwe badkamer heb je een besluit genomen: je wilt er een tweede wc hebben. Voor je enthousiast een toiletruimte in de badkamer intekent,

is het goed om te weten hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt voor een wc. Dit is namelijk soms meer dan je denkt.

Aan weerskanten van een toilet heb je minimaal twintig centimeter nodig om er comfortabel op te kunnen zitten.

Reken voor het formaat van je toilet dus veertig centimeter extra in de breedte.

Wat betreft de voorzijde van het toilet: reken hier nog 50 centimeter ruimte. Een halve meter is namelijk echt wel nodig om op te kunnen staan, je om te draaien en op de doortrekknop te drukken.

Heb je deze ruimte ingetekend, dan kun je nog bepalen of je extra ruimte wilt voor een scheidingswand voor het toilet. Bedenk ook welke dikte deze wand moet hebben. Reken liever wat ruimer dan wat krapper.

Wc: hoe privacy creëren?

We hadden het net al over een scheidingswand voor het toilet. Hier zijn talloze varianten van, en elke variant zorgt op eigen wijze voor net dat extra beetje privacy.

Bij slimme scheidingstrucs voor de badkamer wc hoef je dus zeker niet alleen te denken aan een apart hokje met een deur erin. Een scheidingswand kan behalve ruimtebesparender ook nog eens stijlvoller zijn en mooi samenvallen met het design van je badkamer.

Om je enkele ideeën te geven: een scheidingswand kan ook buiten het privacy aspect een gerichte functie hebben. Zo kun je ervoor kiezen om een designradiator tussen het toilet en het bad of de douche te plaatsen. Ook kun je in een scheidingswand een handig kastje of diverse inhammen creëren waar je handdoekjes of andere badkamerartikelen kwijt kunt.

Praktisch en je privacy is verder gewaarborgd!

Andere oplossingen voor de badkamer wc zijn onder meer de glazen scheidingswand, schuifdeursystemen, of zelfs klapdeuren. Inspiratie opdoen? Bekijk dan onze Pinterest pagina.

Wil je nog subtieler je wc wegwerken? Lees in dat geval eens door over waar in de badkamer je het beste je toilet kunt plaatsen


wc-installatie


Toilet-installatie-prijs

Toilet: plaatsbepalingen

Hoe groter je badkamer, hoe meer keuze je hebt wat betreft de locatie van je wc. De beste tip over de plaatsing van je toilet is toch wel om deze niet in het zicht te plaatsen.

Bij binnenkomst gelijk tegen een wc aankijken is een twijfelachtige oplossing. Kies in plaats daarvoor voor handige indelingen waarbij de toilet niet gelijk te zien is.

Dit kan zelfs al met een halfhoge scheidingswand worden gecreëerd.

Een tweede manier is het creëren van speciale hoekjes. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je bij binnenkomst eerst tegen de wasbakken aankijkt en plaats daarachter een toilet – al dan niet met een scheidingswand ertussen.

Je kunt ook denken aan een indeling waarbij het toilet zich om een hoekje bevindt. Een scheidingswand zorgt dan voor extra privacy, maar is niet per se noodzakelijk.

Heb je al bedacht wat de plek wordt van jouw tweede toilet? Kom dus zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in toiletten, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top