Hoe een inloopdouche installeren?

Een duidelijk, eenvoudig plan om snel en makkelijk een inloopdouche te plaatsen, zonder al te veel breekwerk! Ontdek hier alle aanbevelingen!

inloopdouche-installeren

Inloopdouche: voordelen

Heerlijk om zo de dag te beginnen: recht uit je bed loop je zò je douche binnen. Zonder opstap! De inloopdouche is dé badkamertrend van het moment. Het is een echte blikvanger in grote badkamers en laat kleinere badkamers optisch groter lijken. Met deze tips kan je er zelf een installeren.

Inloopdouches ogen esthetisch niet alleen prachtig, ze hebben ook veel voordelen. Zo laat een glazen douchewand meer licht door dan de traditionele douches, wat een fantastisch ruimtegevoel creëert. Omdat een inloopdouche en badkamer één grote ruimte zijn, ervaar je geen grote temperatuurverschillen meer. Bovendien kan je de inloopdouche eenvoudig schoonmaken omdat de cabine doorloopt tot op de badkamervloer. Dat maakt de douche bijzonder toegankelijk voor kinderen, ouderen én rolstoelgebruikers. En je bezeert geen tenen meer bij het instappen! 

Inloopdouche: installatie

In een inloopdouche opteert men vaak voor tegelbekledingen, maar deze zijn niet altijd waterdicht! Er kan vocht door de voegen komen en vervelende waterschade opleveren. Gelukkig verhelp je dat met een waterwerende doek (wanneer je rechtstreeks op de muur werkt) of Schlüter®-KERDI-board (plaat met afdichtings-mat reeds op gemonteerd).

Op de plaatsen waar de afdichtingsmatten elkaar raken, breng je de waterwerende doek aan met daarbovenop nog een strook van de afdichtingsmat. Let er zeker op dat de afdichtingsmatten elkaar niet overlappen.

Voor het plaatsen van je tegels gebruik je Tegellijm Flex MAPEI Adesilex P9. Het voegen doe je best met MAPEI Ultracolor Plus voegsel (schimmelwerend en waterafstotend).


inloopdouche-douchegoot

Inloopdouche: douchegoot

A. Inloopdouche met vierkant afvoerrooster 10x10 cm

  • Kerdi Shower TC (onderbouw-element om rond afvoerleiding te plaatsen + hellingsplaat zodat water afloopt)
  • Schlüter®-Kerdi Drain Base (afvoer met rooster inclusief)

B. Centraal geplaatste langwerpige douchegoot

  • Rosco Totaaloplossing voor uw inloopdouche RDX (inclusief afdichtingsmat, lijm, rooster ...) 78,5 of 88,5 cm

C. Tegen wand geplaatste langwerpige douchegoot

  • Schlüter® Shower LCS (onder-bouwelement + hellingsplaat)
  • Schlüter®-Kerdi Line Horizontaal (afvoergoot)
  • Schlüter®-Kerdi Line KLA  designrooster
  • Glaspanelen Anaïs of Paspartoe
  • Thermostatische douchekraan Akita +
    doucheset Damixa

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van inloopdouches, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top