Dé trend voor 2024: houten decoratieve latjes wand

The next level voor je interieur? De houten latjeswand. Vergeet verf of behang. In 2024 ga je voor houten decoratieve wandpanelen als accentmuur.

Nieuwe trend in de interieurwereld: de "latjeswand" 

Houten wandpanelen geven je interieur niet alleen een warme en gezellige uitstraling, maar transformeren ook een gewone muur in een elegant en stijlvol pronkstuk, alsof het recht uit een interieurmagazine komt! Ontdek deze panelen in diverse tinten en uitvoeringen, waardoor je ze moeiteloos kunt afstemmen op zowel een landelijke woonkamer als een moderne hal. Benieuwd naar meer? Duik in deze blog voor alle details.

Ontdek het aanbod decoratieve wandpanelen

Waarom kiezen voor een lattenwand?

Houten lattenwanden of 3D-wandpanelen brengen elke kamer tot leven met een trendy 3D-effect. Dit effect voegt niet alleen karakter toe, maar creëert ook extra diepte, waardoor je ruimte visueel meer aanspreekt. 

Deze wandpanelen verbeteren ook de akoestiek. Tussen de latten worden geluidsgolven geabsorbeerd, wat de echo in de ruimte vermindert. Zo lijkt je kamer niet alleen alsof het uit een chic interieurmagazine komt, maar klinkt het ook beter.

Het monteren van een houten latten muur is eenvoudig. Zonder sloopwerk klik of niet je de panelen snel in elkaar met het tand- en groefsysteem. Of je ze nu verlijmt, vastclipt of vastniet op een houten raamwerk, deze panelen zijn ideaal voor je doe-het-zelfproject. Bovendien passen ze in elke ruimte, van de hal tot de kinderkamer.


Pluspunten houten latjes wandbekleding

✓ Heel eenvoudig zelf te plaatsen

✓ Verschillende decors beschikbaar, van houttinten tot betonlook en effen kleuren zoals wit en zwart

✓ Geeft je interieur meteen karakter

✓ Akoestische eigenschappen, geluidsgolven worden tussen de latjes opgevangen

Kleurvast, volledig UV-resistent

✓ Geen behandeling nodig met olie of lak

✓ De effen panelen kan je ook schilderen in een kleur naar wens

✓ Duurzame panelen gemaakt van PEFC gecertifieerd hout

Met deze wandpanelen voor binnen krijg je de mogelijkheid in handen om je huis te voorzien van die luxe uitstraling zonder je blauw te betalen. Om tegemoet te komen aan iedere interieurstijl zijn er zes smaakvolle varianten. Voor elk wat wils dus.

Elk decor heeft zijn eigen unieke charme. De tijdloze natuurlijke houtlook straalt rust en warmte uit, iets waar velen naar verlangen. Voor een mysterieuze en luxe sfeer zijn donkere tinten zoals zwart en notelaar perfect. Deze tinten zijn eenvoudig te combineren, waardoor je moeiteloos een modern interieur creëert waarin je je direct thuis voelt. Hoewel betonlook als de 'koele kikker' onder de decors wordt gezien, geeft de ruwe textuur ervan een industriële touch aan je interieur. Met de juiste elementen transformeer je de rauwe betonlook tot een warm geheel.

Ontdek alle decors

Laat je inspireren

Nog niet helemaal overtuigd van deze prachtige houten wandpanelen? Graag inspireren we je met enkele sfeerbeelden van de decoratieve muurpanelen.Decoratieve houten wandpanelen bij Zelfbouwmarkt

Vergeet saaie vlakke wanden in huis. De populaire latjeswand is dé trend voor 2024. Zelfbouwmarkt helpt je graag aan een trendy interieur en dit binnen je budget. Ontdek ons volledige aanbod decoratieve wandpanelen en bijhorende accessoires via onze website of kom eens langs in de toonzaal. Hier kan je de wandpanelen in al hun schoonheid aanschouwen, maar voel je ook meteen de hoge kwaliteit van deze binnenpanelen wanneer je ze aanraakt. 


Top