Travertin look tegels: het geheim van betaalbare luxe

Ook gek op de natuursteen travertin tegels - maar niet zozeer van het onderhoud & vooral niet van het prijskaartje? Keramische travertijn tegels zijn het perfecte alternatief! Lees meer.

Banner travertijn tegel

De allure van travertin vloeren in het hedendaagse interieurontwerp is onmiskenbaar. Deze natuursteen, met zijn zachte, aardse tinten en subtiele textuur, heeft zich ontpopt als een symbool van luxe en verfijning.

Ontdek alle travertin look tegels

Waar komt travertijn vandaan?

Travertijn is een vorm van kalksteen die vooral wordt gevonden in warme, minerale rijke gebieden rondom natuurlijke bronnen. Deze natuursteen heeft een uniek, poreus uiterlijk dat wordt gevormd door de opeenstapeling van mineralen door de eeuwen heen. Het is deze natuurlijke schoonheid die travertin zo geliefd maakt in interieurs over de hele wereld.

Hoe travertin onderhouden/reinigen?

Natuursteen is altijd gevoeliger aan vlekken. Ook travertin tegels hebben een natuurlijke porositeit. Dat betekent dat ze wat extra liefde en aandacht nodig hebben als het op poetsen aankomt.

Begin met regelmatig vegen of stofzuigen van je vloer. Verder is het essentieel om je travertintegels te dweilen met het juiste schoonmaakmiddel.

Op die manier behouden ze hun glans. Vergeet niet om een sealer te gebruiken om je tegels te beschermen tegen vlekken en slijtage.

Bekijk alle onderhoudsproducten voor vloeren
Klein stukje travertin op groene ondergrond

Wat is een goed alternatief voor travertin natuursteen?

Hoewel echte travertin zijn eigen charme & zachtheid heeft, zijn keramische tegels met een travertin look een uitstekend alternatief.
Travertin look tegels zijn keramische tegels die het uiterlijk van natuursteen travertijn nabootsen. Met hun karakteristieke aders, texturen en kleurschakeringen lijken ze sprekend op echt travertijn, maar ze zijn veel gemakkelijker te onderhouden en stukken vriendelijker voor je portemonnee.

Travertin oubollig? Helemaal niet!

Net als terrazzo en marmer heeft travertijn opnieuw zijn weg gevonden naar het hart van hedendaagse interieurontwerpers.
De verschuiving van “oubollig naar sexy” is deels te danken aan de heropleving van de waardering voor natuurlijke materialen en texturen die een verhaal vertellen (ook wel de liefde voor ‘natural aesthetic’ genoemd).

De zachte beige aardetinten van travertijn brengen elegantie en warmte in elke kamer, van woonkamer tot badkamer, zonder het moderne gevoel te verliezen. Deze unieke mix heeft travertijn van een traditioneel bouwmateriaal omgetoverd tot een must-have in moderne interieurs!

Hoe combineer je travertin look tegels?

Travertin look tegels zijn verrassend veelzijdig en kunnen in vrijwel elke ruimte worden toegepast. Of je nu gaat voor een rustieke sfeer in de badkamer of een warme, uitnodigende keuken, deze tegels passen zich moeiteloos aan je stijl aan.

De kunst van het integreren van travertin vloertegels in een hedendaags interieur zit hem in de mix met eigentijdse materialen en kleuren. Contrast is key! Beeld je eens in: de warme aardetinten van travertijn naast stoere metalen zoals chroom of staal, of travertijn pronkstukken tegen strakke, witte muren. Een visueel spektakel waar verleden en heden hand in hand gaan.


Uitzicht van een travertin tegel met natuurlijke lijnen
Ontdek alle travertin look tegels hier

Stel je vragen aan onze adviseurs

Bij Zelfbouwmarkt snappen we dat het vinden van de perfecte travertin-look tegels een cruciale stap is naar jouw droominterieur. Onze experts staan paraat om je door elke fase van het selectieproces te loodsen. Van het ontrafelen van de geheimen van travertin-look tegels tot het aanraden van de beste afwerkingen en formaten voor jouw ruimte, ons team garandeert dat je een doordachte beslissing neemt.

Wij bieden op maat gemaakt advies, zodat jouw nieuwe vloer of muur niet alleen voldoet aan je smaak, maar ook perfect past in jouw leefomgeving. Met onze knowhow wordt het kiezen van de ideale travertin-look tegels een fluitje van een cent, en geeft jouw interieur die luxe en verfijning waar je naar verlangt.

Maak een afspraak
Travertijn vloer wit beige tinten
Interieur met travertin tegels
Badkamer met travertijn look tegels
Top