Wat is het corpus van een meubel?

In deze blog gaan we in op een essentieel onderdeel van elk meubelstuk: het corpus. Maar wat is het precies en waarom is het zo belangrijk voor badkamer- en keukenkasten?

Het hart van elke badkamer- of keukenkast

Het corpus van een meubel, zoals een kast, is het hoofdgedeelte of de romp. Dit structurele frame vormt de basis van het hele meubel. Bij badkamer- en keukenkasten is het corpus de stevige behuizing waarin planken, laden en andere opbergmogelijkheden geplaatst worden.
 

Verschillende materialen

Het kastlichaam kan van allerlei materialen gemaakt worden; hout, spaanplaat of MDF zijn populaire keuzes. Maar vooral belangrijk is dat het materiaal stevig en van topkwaliteit is, zodat het niet alleen voldoende ondersteuning geeft, maar ook jouw spulletjes veilig houdt.
 

De sleutel tot een lange levensduur

Een goed corpus is de sleutel tot een lange levensduur en stabiliteit van je meubels. Bij Zelfbouwmarkt begrijpen we dit en bieden we meubels aan waarbij kwaliteit voorop staat. Ontdek onze badkamer- en keukenkasten met solide corpus en zorg voor een stijlvolle, duurzame inrichting van je huis.

Geen zin om te lezen? Bekijk deze korte video!

Top