Hoe Niko Home Control kan helpen om jouw capaciteitstarief te verlagen

Lees deze blogpost om meer te leren over het capaciteitstarief en hoe slimme oplossingen zoals Niko Home Control kunnen helpen om pieken in je energieverbruik te verminderen.

Blog slim besparen capaciteitstarief

Wat is het capaciteitstarief?

Het capaciteitstarief, een belangrijk onderdeel van je energiefactuur in Vlaanderen, werkt anders dan je gewend bent. Het draait niet meer alleen om hoeveel elektriciteit je gebruikt, maar ook wanneer je deze verbruikt.

Het tarief berekent kosten op basis van je hoogste verbruikspiek per maand. Met andere woorden, hoe meer energie je op hetzelfde moment verbruikt, hoe hoger je tarief zal zijn.
 

Piekverbruik verminderen: hoe doe je dat?

Het verminderen van je piekverbruik is de sleutel tot lagere energiekosten. Om dit te bereiken, is het belangrijk om niet alle elektrische apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Spreid bijvoorbeeld koken, wassen en het gebruik van de vaatwasser over verschillende momenten.

Heb je een elektrische wagen? Dan is het een goed idee om deze op te laden tijdens daluren, zoals 's nachts of in de vroege ochtend. Dit helpt om pieken in je energieverbruik te voorkomen. Vermijd het volledig opladen van je auto in een korte tijdspanne. Spreid het opladen uit over langere periodes om grote pieken in je energieverbruik te voorkomen.

 

Capaciteitstarief blogpost

Niko Home Control: slim omgaan met je energieverbruik

Niko Home Control app

Ontdek de voordelen van Niko Home Control en verbeter je energie-efficiëntie:

Hier komt Niko Home Control om de hoek kijken. Dit slimme systeem helpt je jouw energieverbruik te beheren en pieken te voorkomen. Met de eenvoudige app krijg je inzicht in je verbruik en kun je apparaten zo instellen dat ze op de meest voordelige tijden werken.
 

  1. Krijg beter inzicht in je energieverbruik: bekijk direct waar en wanneer je energie verbruikt.
     
  2. Maak gebruik van slimme planning: laat apparaten automatisch aan- en uitschakelen om piekverbruik te vermijden.
     
  3. Bespaar energie en geld: minder piekverbruik betekent een lagere energierekening.

Niko Home Control, verkrijgbaar bij Zelfbouwmarkt

Mede door het capaciteitstarief ga je bewuster om met energie en dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met Niko Home Control, verkrijgbaar bij Zelfbouwmarkt, heb je een krachtige tool in handen om dit te realiseren. Bezoek onze winkel of website voor meer informatie en maak de slimme stap naar een energiezuiniger leven.

Maak een afspraak
Top