Ramen vergelijken: hefschuifraam of schuifraam - welke optie is de slimste?

Ben je op zoek naar een nieuw schuifraam? In deze blog nemen we je mee op een vlotte rit doorheen het verschil tussen schuiframen en hefschuiframen. Ga er lekker voor zitten terwijl we je laten zien hoe deze ramen de concurrentiestrijd aangaan!

Maak de juiste keuze

Wanneer het aankomt op het samenstellen van je woning, is het kiezen van de juiste ramen van groot belang. Zowel schuiframen als hefschuiframen bieden een moderne en elegante oplossing, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee?

In deze blog duiken we dieper in het mechanische aspect, de afdichtingen en de algehele functionaliteit van beide types schuifpuien. Zo krijg je inzicht in welk type schuifraam het beste aansluit bij jouw woning en behoeften.

Verken het aanbod schuiframen
Schuifraam zwart

Glijden of tillen? Het mechanisme achter schuiframen en hefschuiframen

Wanneer je voor een schuifraam of hefschuifraam kiest, is het belangrijk om te begrijpen hoe het mechanisme van elk type werkt. Bij een schuifraam glijdt het raam horizontaal langs een rail op wieltjes, terwijl een hefschuifraam een iets complexer mechanisme heeft.

Met dit type raam til je de vleugel eerst op via een hefboomsysteem voordat je het opzij schuift. Dit onderscheidende mechanisme heeft invloed op zowel functionaliteit als veiligheid.

 

Rubber vs. borstel: welke afdichting wint de strijd?

Een essentieel verschil tussen schuiframen en hefschuiframen zit in de manier waarop ze worden afgedicht. Schuiframen maken gebruik van borstels om de ruimte tussen het bewegende raam en het kozijn (raamkader) af te dichten.

Hefschuiframen daarentegen vertrouwen op rubberen afdichtingen. Dit subtiele verschil heeft invloed op de mate van isolatie.

Bij het sluiten van deze ramen komt de ware kracht van hefschuiframen naar voren. De hendel van een hefschuifraam zorgt ervoor dat de rubbers strak tegen elkaar worden gedrukt, waardoor een luchtdichte afsluiting ontstaat. Dit resulteert in een betere isolatie en geluidswering dan bij schuiframen met borstels.

 

Ga voor duurzaamheid

Wanneer je isolatiewaarden en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, raden wij je aan om voor een hefschuifraam te kiezen. De rubbers van dit type raam gaan langer mee dan de borstels van een schuifraam.

Een hefschuifraam zal altijd beter scoren op vlak van isolatie. Niet onbelangrijk bij renovatie of nieuwbouw. Een hefschuifraam betaal je iets duurder, maar je krijgt wel veel voor in de plek. De investering zeker waard!

Ontdek onze hefschuiframen

Modern schuifraam in antraciet

Ontdek het aanbod schuiframen & hefschuiframen bij Zelfbouwmarkt

Ben je enthousiast geworden over schuiframen en hefschuiframen na het lezen van onze blog? Goed nieuws! Bij Zelfbouwmarkt in Ninove hebben we een prachtige selectie van schuiframen en hefschuiframen die perfect passen bij jouw bouw- of renovatieplannen.

Ons assortiment biedt verschillende stijlen, maten (standaardmaten of op maat gemaakt) en materialen (aluminium, hout of pvc/kunststof), zodat je de ideale keuze kunt maken die naadloos aansluit bij jouw wensen.

Kom langs en ontdek de mogelijkheden om jouw huis te transformeren met één van deze raamopties. Ons team staat klaar om je te begeleiden en te adviseren bij het maken van de beste beslissing voor jouw woning.
 

Plan je bezoek
Bekijk alle schuiframen
Top