Hoe kies je de juiste poort voor je oprit?

Opritpoorten zijn niet alleen handig, maar ook mooi. Maar hoe kies je de beste poort voor jouw oprit? Dat leggen we in deze blog haarfijn uit. We geven je een aantal tips om de poort te vinden die past bij jouw huis, jouw budget en jouw smaak. Lees je mee?

Opritpoorten, zoveel keuze!

Heb je een mooie oprit bij je huis, maar weet je niet hoe je die kunt afsluiten met een passende poort? Dan ben je niet alleen.

Heel wat mensen vinden het lastig om de juiste poort voor hun oprit te kiezen. Er zijn namelijk zoveel soorten, materialen en stijlen om uit te kiezen.

Hoe weet je wat het beste bij jouw woning past? In deze blog geven je een aantal tips om de perfecte poort voor je oprit te vinden.

Ontdek alle poorten
Poort voor oprit

Waarom een opritpoort plaatsen?

Zit je met het idee om een opritpoort te plaatsen? Dan stellen we je alvast gerust, het zal ongetwijfeld een goede investering zijn. Een poort voor je oprit heeft namelijk heel wat voordelen. We sommen ze graag voor je op:
 

1. Meer privacy en verhoogde veiligheid

Een inritpoort schermt je woning af. Zeker als je kiest voor een zichtdichte poort waar je echt niets meer kan door zien. De poort kan helpen om jou en je woning veilig te houden. Het zorgt er voor dat ongewenste gasten niet zomaar je terrein kunnen betreden. Ook kunnen vreemden zo minder naar binnen gluren wat je gevoel van privacy alleen maar ten goede komt.


2. Veilige afsluiting voor huisdieren en kinderen

De poort biedt niet alleen bescherming van buitenaf. Ook van binnenuit. Spelende kinderen & huisdieren kunnen dankzij een gesloten opritpoort niet zomaar de weg op rennen. Zo kan je je lievelingen met een gerust hart vrij laten spelen of ravotten in de tuin.
 

3. Kies voor comfort

Kies je voor een inrijpoort, dan kies je voor gemak. Met een geautomatiseerde poort hoef je al niet meer uit je wagen te stappen om eerst de poort te openen en dan pas op je oprit door te rijden. Superhandig wanneer het regent (wat al eens durft te gebeuren in België 😉) of wanneer je bezoek ontvangt en van binnen je poort kan openen voor je gasten.
 

4. Geef meer karakter aan je woning

Een poort geeft elke woning toch wat meer cachet, niet? Een opritpoort kan je volledig personaliseren. Kies uit verschillende materialen, kleuren, designs, etc. om zo tot de perfecte poort voor je oprit te komen. Wanneer deze in lijn ligt met de stijl van je woning, maak je het plaatje compleet. De woning zal een betere uitstraling krijgen, maar ook de waarde van je huis gaat omhoog. De woning zal er aantrekkelijker uitzien voor potentiële kopers, mocht je ooit willen verhuizen.

Hoe je de perfecte poort uitkiest

Op zoek naar dé perfecte opritpoort? Een opritpoort kiezen die jouw eigendom naar een hoger niveau tilt, begint met enkele slimme overwegingen. Eerst, de stijl. Denk aan je huis – modern, klassiek, of meer een mix van meerdere stijlen? De poort moet matchen en passen in het totaalplaatje.
 

Dan, bepaal de grootte van de poort. Niet te groot, want dat het lijkt alsof je een kasteel wil beschermen, en niet te klein zodat zelfs de kitten van de buren eroverheen kan springen. Bekijk de opmeetinstructies op onze website voor meer informatie.

En wat dacht je van automatisering? Schaf je een motor aan of niet? Bekijk ook zeker of de poort kan geautomatiseerd worden. Sommige poorten hebben niet die mogelijkheid. Twijfel je hierover? Vraag zeker raad via onze klantenservice. We helpen je graag verder.

En dat brengt ons bij functionaliteit – schuifpoort of draaipoort? Schuifpoorten zijn de “ruimtebespaarders” van de poortenwereld, terwijl draaipoorten net die indrukwekkende entrée creëren.

Materiaal, dat is het hart van je poort. Robuust metaal of aluminium voor een extra 'don't mess with me'-gevoel, of warm hout voor een uitnodigende sfeer?

Samengevat: stijl, grootte, functionaliteit, materiaal, snufjes en veiligheid. Combineer deze elementen en je hebt de code gekraakt voor de perfecte opritpoort.

Bestel je opritpoort bij Zelfbouwmarkt

Zoek niet langer, Zelfbouwmarkt is het ideale startpunt voor het realiseren van jouw nieuwe opritpoort. Met een uitgebreid aanbod van hoogwaardige poorten, inclusief opties voor maatwerk, heb je volop keuze.

Onze deskundige medewerkers staan paraat om je te voorzien van advies en begeleiding gedurende het hele proces. Bezoek onze toonzaal en voel zelf de kwaliteit van onze draaipoorten of schuifpoorten. Of neem een kijkje op onze website en ontdek het volledig assortiment poorten.

Top