Metalen tuinhuis. Een slimme manier om opbergruimte te creëren

Ook je tuin vraagt om een praktische inrichting en opslagruimte. Ontdek alle voordelen van een tuinhuis uit metaal vergeleken met een traditioneel houten tuinhuis in deze blogpost.

Nooit genoeg opbergruimte

Net geïnvesteerd in nieuwe tuinmeubelen of een grasmaaier? Leuk, maar waar stockeer je dat allemaal wanneer je deze niet gebruikt? Een herkenbaar probleem voor heel wat Belgen: opslagruimte. Zeg dit probleem ineens vaarwel en kies voor een metalen tuinhuis, ook metalen tuinberging genoemd.

Tuinhuizen zijn een populaire oplossing om wat extra stockageruimte te creëren buiten in de tuin. Meestal worden ze gemaakt uit hout. Alleen heb je bij een houten tuinhuis wel wat onderhoudswerk. Een metalen tuinhuis biedt dezelfde bergruimte, alleen zonder al de onderhoudswerken en -kosten. En dat is niet alles.

We sommen graag de 5 voornaamste voordelen van een metalen tuinschuur voor je op.

Ontdek alle metalen tuinhuizen hier

Grasmaaier in tuin

5 voordelen van een metalen tuinhuis

1. Duurzaam

Metaal is duurzaam. Metaal is sterk. En dus je nieuwe metalen tuinhuis ook! Deze tuinbergingen kunnen tegen een stootje. Ze zijn gemaakt om langdurig mee te gaan en alle weersomstandigheden te trotseren. Regen, wind, sneeuw, … Je tuinhuis blijft stevig standhouden.


Materiaal om te tuinieren

2. Onderhoudsvriendelijk

Een tuinhuis in metaalconstructie hoef je niet te schilderen of te beschermen met een vernis tegen bijvoorbeeld schimmel of houtworm. Het metaal is gegalvaniseerd en dus meer bestand tegen corrosie.

Dit is een groot pluspunt, omdat je, in tegenstelling tot een houten tuinhuis, je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van je nieuwe tuinhuis. Een poetsbeurt is natuurlijk wel eens nodig, maar zeker geen grote of dure onderhoudsbeurten.
 

3. Eenvoudige montage

Een tuinberging uit metaal is meestal gemakkelijk om in elkaar te zetten. Ze worden geleverd in een bouwpakket met de nodige handleiding. Je kunt zo'n tuinhuis vaak met 2 of 3 personen in elkaar steken zonder veel extra gereedschap of professionele hulp.

Controleer wel de bouwvoorschriften van je gemeente in verband met het plaatsen van een extra opslagruimte in je tuin. Soms zijn hier extra vergunningen nodig.

Tip! Voor een goede plaatsing start je best met een vlakke, gebetonneerde ondergrond.

4. Milieuvriendelijk

Een tuinkast uit metaal is ook een milieuvriendelijke keuze. Vaak worden ze gemaakt uit gerecycleerd staal. Bovendien kan het staal ook opnieuw worden gebruikt mocht je het tuinhuis vervangen of wegdoen. Goed voor jou en goed voor onze planeet!
 

5. Extra opbergruimte creëren

Wanneer je het tuinhuis op een slimme manier indeelt, kun je er heel wat materialen in kwijt. Zo plaats je best wat opbergrekken waar je spullen kan op stockeren en ordenen. Er zijn veel dingen die je kan opbergen in een metalen tuinschuur:
 

  • Een metalen tuinschuur is groot genoeg om je tuinmeubelen in te plaatsen. Denk maar aan je tuinstoelen, tuintafel, lounge set of parasols.
  • Tuingereedschap: snoeischaren, grasmaaier, spades, … Deze bescherm je extra tegen roest en snellere slijtage door ze een plekje te geven in je tuinhuis.
  • In de winter heb je vaak je barbecue of vuurschaal niet nodig. Deze kun je ook een plekje geven in je tuinschuur. Maar zet deze niet te ver weg, een winter BBQ is ook steeds een goed idee 😉.
  • Doe je wat aan sport? Dan komt daar vaak wat materiaal bij kijken. Je kunt een tuinhuis zelfs gebruiken als metalen fietsberging. Ook je skeelers of step kun je hier kwijt.
  • De vrieskou kan schade aanrichten aan je tuindecoratie. Het is dan ook slim om in de winter sommige planten, tuinbeelden en bloembakken te verplaatsen en onderdak te geven in je tuinhuis.
  • Heb je kinderen? Dan verzamel je gedurende de jaren heel wat buitenspeelgoed bij elkaar. Denk maar aan zwembadjes, ballen, speelhuisjes, … Na gebruik kun je deze eveneens opbergen in je metalen tuinberging.
  • En nog veel meer!
Sfeerfoto tuinmeubelen

Maak kennis met het aanbod metalen tuinhuizen bij Zelfbouwmarkt


Kom naar onze showroom om onze metalen tuinhuizen te bekijken. Of bezoek onze website om simpelweg jouw perfecte tuinhuis online te bestellen.

Stel je vragen via het contactformulier of via onze online chat voor een snel antwoord op al je vragen. Onze adviseurs staan je graag te woord om je te helpen de beste keuze te maken.

Maak een afspraak
Shop online

Laat je inspireren

Bekijk het volledige assortiment
Top