Koffiecorner keuken, een compacte keukenblok voor elke koffiepauze

De (werk)dag goed beginnen? Dat doe je meestal met een kopje verse koffie of thee. Ontdek de 5 grote voordelen van een koffiemeubel voor je kantoorruimte, studentenkamer, kleine studio, ….

Wat is een koffiecorner keuken?

Een koffiecorner keuken is een kleine keukenblok met of zonder spoeltafel. Het is vaak een losstaande onderkast met wat kasten en lades om kleine spulletjes op te bergen of een vuilnisemmer in te plaatsen. 

Zo'n koffiehoek is praktisch in kleinere ruimtes, zoals in kleine kantoren of vergaderzalen. Je hoeft geen volledige keuken te installeren en biedt de collega's, klanten, bezoekers, … toch de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk tasje koffie. 

In de lades berg je het bestek op. In de keukenkastjes heb je plek om kopjes, ondertassen, borden, … te plaatsen. Wanneer je een onderkast kiest met spoeltafel kun je na gebruik van je koffietas deze ook meteen afwassen en terug op zijn plaats zetten in de kast. Handig toch?

Ontdek onze koffiecorner keukens

5 voordelen van een koffiehoek keuken

1. Ruimtebesparend

Een van de grootste voordelen van een koffiecorner keuken is dat het weinig ruimte inneemt. Dit is ideaal als je een kleinere keuken hebt of als je wilt dat je keuken er ruimtelijk uitziet. Het is eigenlijk een soort minikeuken. Je kunt het gerust kwijt in een toonzaal of andere werkruimte, maar ook perfect op een kleine studentenkamer.
 


2. Budgetvriendelijk

Een compacte koffiecorner keuken kan ook helpen om geld te besparen. De aanschaf van een kleine keukenblok kost je veel minder, dan de aanschaf van een nieuwe volwaardige keuken. Je hoeft bijvoorbeeld geen extra toestellen aan te kopen zoals een vaatwasser en oven. Met het keukenblok en spoelbak heb je genoeg plaats om je koffietoestel, waterkoker en eventuele accessoires (cuphouder, keukenrolhouder, ...) neer te zetten.
 

3. Gemak

Een koffiemeubel is ook gemakkelijk te gebruiken, omdat alles binnen handbereik is. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk koffie kunt zetten of een kleine maaltijd kunt bereiden zonder dat je door de hele keuken hoeft te lopen.

4. Ziet er altijd uitnodigend uit

Koffiecorner keukens zijn ook vaak aantrekkelijk vanwege hun kleine formaat en het feit dat ze er altijd netjes en opgeruimd uitzien. Bovendien lokt de geur van vers gezette koffie heel wat bezoekers naar binnen 😉!
 

5. Flexibiliteit

Een kleine keukenblok kan ook flexibel zijn, omdat je het kunt gebruiken als een extra werkruimte of als een plek om koffie te zetten én te eten. Ideaal in een studentenkot bijvoorbeeld!
 

Koop je koffiecorner keuken bij Zelfbouwmarkt

Al met al biedt een koffiehoek keuken veel voordelen voor mensen met beperkte ruimte (kantoren, vergaderzalen, eetruimtes) of voor degenen die gewoon een kleinere keuken willen (zoals studenten). Het is een praktische en efficiënte manier om toch van alle gemakken te kunnen genieten die een grotere keuken biedt.

Bij Zelfbouwmarkt heb je keuze uit verschillende compacte keukens of aparte onderkasten. Bekijk het aanbod online of breng een bezoek aan onze toonzaal met grote keukenafdeling. Laat je inspireren en begeleiden door onze keukenadviseurs. Samen vinden we zeker de gepaste keukenblok voor jouw keuken of kantoor!

Maak een afspraak
Ontdek het aanbod keukens

Laat je inspireren

Top