6 tegeltrends die scoren in 2022

Ontdek de 6 tegeltrends voor 2022 in deze blog. Laat je inspireren en kies uit de meest innovatieve tegels voor jouw woning!

Terazzolook tegels

6 tegeltrends die scoren in 2022, uitgekozen door onze productmanager Romina

2022 brengt heel wat nieuwigheden met zich mee. Maar er komen ook wat trends uit het verleden terug boven water. In deze blog ontdek je de voornaamste tegeltrends voor 2022. Zo maak jij bij aankoop van je nieuwe tegels de beste keuze voor een "on trend" interieur.

Ontdek alle tegels

1. Botanische tegels en “wallpaper effect” tegels

Één van de belangrijkste trends voor 2022 in tegelland zijn botanische tegels en wallpaper effect-tegels. De jungle fever blijft dus ook dit jaar heel erg hoog. Vloer- of wandtegels met botanische elementen, zoals palmbladeren en opvallende bloemenmotieven, zorgen ervoor dat jij de ultieme jungle vibe in je interieur kan brengen.

De botanische tegels worden ook wel eens wallpaper effect-tegels genoemd. Dit omdat deze tegels het effect van bedrukt behangpapier nabootsen.

De keramische tegels worden digitaal geprint. Hierdoor ontstaan er prachtige “behangpapier-achtige” patronen. Het grote verschil met behang is dat de vloer- of wandtegels bestand zijn tegen water of stoom. Perfect dus om te gebruiken in de badkamer of keuken.

Met zo’n bloemen- en plantpatronen breng je een stukje natuur in je badkamer of keuken.


2. Metaallook tegels

Op de tweede plek staan de metaallook tegels. Deze tegels zijn ideaal om wat warmte en karakter toe te voegen aan je woning. Metaaltegels zorgen voor een elegant effect met een rustieke toets. Uiteraard bestaan ze niet echt uit metaal, maar ze zijn wel uiterst krasvast en onderhoudsvriendelijk.

Houd je van een interieur met pit? Bedek je gehele vloer met metaallook tegels. Dat is pas een statement piece! Natuurlijk kan je ook kiezen voor een accentmuur. Iedereen zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van deze tegels.

Keramische metaallook tegels komen in verschillende kleuren en texturen. Al kan je ze wel klasseren onder de warme tinten, zoals koper, goud, brons, zilver, …


3. Terrazzo en ceppo

Helemaal terug van weggeweest: terrazzo tegels en Ceppo Di Gre tegels. Vintage, veelzijdig en een streling voor het oog!

Terrazzo tegels (ook wel granito tegels genoemd) komen in verschillende kleuren en patronen en passen hierdoor perfect in uiteenlopende interieurs (van hypermodern, tot landelijk). Ze worden gemaakt van kleurrijke stukjes marmer, kwarts of graniet gemengd met gepigmenteerde cement of resine. De eigenzinnige tegeltjes komen goed tot hun recht in een keuken als spatwand of in de badkamer als accentmuur bij het badkamermeubel.

De ceppo tegels kunnen gezien worden als de meer “naturelle” broertjes van de terrazzotegels. Door grote kei-vormige fragmenten in de tegels krijgen ze dezelfde speelse uitstraling, maar ze komen in meer aardse en natuurlijke kleuren (grijstinten). Er zijn ook kleine fossieltjes in te zien, wat de authentieke uitstraling alleen maar ten goede komt.


4. Groene of diepblauwe tegels

De algemene tendens in 2022 is het hunkeren naar de natuur en naar het groen. We hebben door de pandemie heel wat tijd binnen gespendeerd en voelen nu de drang naar buiten meer en meer. Hierdoor proberen we zo veel mogelijk de natuur in ons interieur binnen te brengen.

Groen is de kleur van het leven, vernieuwing, natuur en energie. Groene tegels kunnen verschillende sferen in je woning brengen.

Ga je voor lichtgroene tegels, dan kies voor een frisse, koele look die rust en kalmte creëert in de ruimte. Terwijl donkergroene tegels (smaragd- en jadegroen) eerder gedurfd zijn en zorgen voor een echte eyecatcher in je keuken of badkamer.

Naast groene wand- en vloertegels zijn diepblauwe tegels ook erg trending! Donkerblauw heeft iets royaal, luxueus en chique. De diepblauwe tint werkt zeer goed samen met lichtere tinten (beige, grijs, …). Combineer dus naar hartenlust en maak van elke kamer een pareltje. Diepblauwe tegels doen het goed in elke ruimte, van eetkamer, badkamer, tot woonkamer of toiletruimte.

Ontdek alle tegels

Terazzo

5. Warme houtlook tegels

Als je dacht dat houtlook tegels al volledig passé waren, dan heb je het mis. Tegenwoordig zijn houtkleuren populairder dan ooit. Dit hangt ook samen met onze drang naar de natuur.

Hout brengt meteen warmte en karakter in de woning. Keramisch parket of houtlooktegels doen het dus heel erg goed. Dit soort wand- of vloertegels zorgen voor gezelligheid en dat is net wat we willen.


6. Natuursteenlook tegels

Bij de laatste trend botsen we ook weer op de drang naar buiten, namelijk de keramische natuursteenlook tegels. Dit zijn tegels die het uiterlijk van natuursteen nabootsen. Natuursteen is veelzijdig en tijdloos en past in elk interieur. Elke tegel heeft zijn unieke uitstraling met kleurverschillen.

De imitatie natuursteen tegels zijn onderhoudsvriendelijk en dit is uiteraard een groot pluspunt. Ze zijn niet zo poreus als echte natuursteen. Gebruiksgemak gaat tegenwoordig ook voorop! Daarnaast kies je voor elegantie en authenticiteit, een vloer die nooit gaat vervelen!

Bekijk alle vloertegels

Koop je nieuwe tegels bij Zelfbouwmarkt

Wij vinden het belangrijk dat jij je huis helemaal kan inrichten volgens de laatste trends. Ons team gaat speciaal voor jou naar de belangrijkste beurzen in het buitenland en kiest er de knapste tegels voor jou uit. Hierdoor ben jij zeker van een duurzaam, modieus interieur. Ontdek hieronder onze selectie nieuwste tegels of laat je inspireren in onze grote toonzaal.

Bekijk alle vloerbekleding
Top