Zo decoreer je in 2022 jouw woning

Ontdek de 6 decoratietrends voor 2022 in deze blog. Laat je inspireren en maak je interieur helemaal up-to-date!

Geurkaarsen winkel

6 decoratietrends voor 2022, geselecteerd door onze productmanager Elise

De voornaamste interieurtrends voor 2022 zijn in een aantal kernwoorden mooi samen te vatten: duurzaam, gezondheid, retro, organische vormen en neutrale kleuren. De pandemie heeft er voor gezorgd dat we met z’n allen op andere manier naar onszelf en de wereld zijn gaan kijken. We beseffen maar al te goed hoe belangrijk het is om voor onszelf en de planeet te zorgen.

Ontdek alle decoratie

1. Duurzame decoratie

Hierdoor gaan we meer kiezen voor duurzame decoratie. Designstukken uit gerecycleerde materialen, artikelen uit de kringwinkel of decoratie gemaakt uit natuurlijke producten. We hunkeren naar de natuur en kiezen hierdoor sneller voor hout, planten en natuurlijke kleuren (beige, aardetinten, groen, …).

2. Focus op gezondheid

Door de pandemie zijn we meer gefocust op onze gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. Onze woning moet ons helpen om zo gezond mogelijk te leven. We maken van onze woonkamer graag een “urban jungle”, want planten hebben een luchtzuiverende functie (goed voor de luchtkwaliteit en het zuurstofgehalte). De groene kleur van de planten maakt dat we ons minder gestresseerd voelen en dit zorgt op zijn beurt voor een betere nachtrust.

3. Positive vibes

Daarnaast halen we meer geurkaarsen, geurstokjes en geurverstuivers (met sfeerverlichting) in huis. Sommige geuren hebben een positieve invloed op ons humeur en onze productiviteit. Ze helpen je ontspannen of bezorgen je een vrolijk gevoel. Hierdoor kan je je beter focussen en voel je je mentaal wat beter. Ook op zoek naar een nieuw geurtje om je woonkamer of badkamer mee op te fleuren? Ga dan voor jasmijn, vanille, citrus, pijnboom, kaneel of lavendel voor een optimaal resultaat.

4. Zachte vormen

De afgelopen twee jaar is onze thuis een plek van veiligheid geworden. Door de vele quarantaines en het thuiswerken hebben we heel wat geïnvesteerd in onze woning. We kozen toen al voor ronde en organische vormen en dit zal in 2022 niet anders zijn. Zachte vormen geven ons namelijk een gevoel van veiligheid en genegenheid.

5. Wabi Sabi

Ook het zen voelen in je woning en er rust vinden, is van groot belang. De Wabi Sabi filosofie die al heel populair werd in 2021, verdwijnt dus zeker niet in het nieuwe jaar. De liefde voor imperfectie en ruwere materialen blijft nog even hangen.

6. Back to the 70's

Totaal tegenstrijdig met de natuurlijke kleuren en materialen is de 70’s retro vibe helemaal terug van weggeweest! Opvallende kleuren (denk maar aan het typische oranje) en vormen. De combinatie van dit zorgt namelijk ook voor een beter humeur.

Haal je decoratie bij Zelfbouwmarkt

Om van je huis een echte thuis te maken heeft Zelfbouwmarkt een ruim assortiment decoratie. Van geurkaarsen, zetels, bijzettafels, beelden tot vazen en klokken. We hebben het allemaal. 

Dankzij bezoeken aan beurzen en leveranciers zorgen wij ook voor een modieus aanbod dat helemaal mee is met de laatste trends. Ontdek hieronder enkele artikelen die perfect binnen de trends van 2022 vallen en decoreer je woning als een pro

Top