3x zwarte verlichting in je interieur

Zwart is modern en veelzijdig. Wie de kleur subtiel wil gebruiken, kan kiezen voor stijlvolle zwarte verlichting. We tonen je in dit inspiratieartikel alvast enkele manieren waarop je deze trend kan integreren in je interieur.

Zwarte achtergrond

Zwart: de alleskunner in je interieur

Zwart krijgt soms onterecht het vooroordeel een interieur donker en somber te maken. Zolang je je ruimte niet van vloer tot plafond in het zwart hult, zorgt de kleur net voor een stijlvolle en moderne uitstraling.

We zien zwart dan ook overal terug opduiken. Hoewel het uiteraard geen nieuwkomer is in de interieurwereld, worden tegenwoordig toch steeds meer interieurelementen in een zwart kleedje gestoken. Denk maar aan zwarte keuken- en badkamerkranen, deurklinken of lichtschakelaars.


Moodboard zwarte verlichting

Zwarte verlichting als stijlvol interieuraccent

Zwart verwerken in je interieur kan op talloze manieren. Sommigen kiezen ervoor een accentmuur zwart te verven, anderen hebben het meer voor zwarte meubels of accessoires. Heb je er echter al eens aan gedacht om te kiezen voor zwarte lichtarmaturen? Zwart werpt zich momenteel namelijk ook op als trendkleur in de verlichting.

Een zwarte lamp brengt een instant stijlvol interieuraccent in gelijk welke ruimte. Door de moderne en strakke uitstraling van zwarte verlichting vinden deze lampen makkelijk hun plekje in bijna elk soort interieur. Er bestaat bovendien maar één tint zwart, wat ervoor zorgt dat je zwarte lampen naadloos passen bij je andere zwarte interieuraccessoires. We tonen je hieronder alvast drie manieren waarop je zwarte verlichting kan integreren in je interieur.


1. Modern contrast

Zwarte verlichting is een ideale keuze om een overwegend wit interieur wat te ‘breken’. Een witte basis met zwarte accenten resulteert in een moderne en strakke look.

Zwarte lampen die voor deze doeleinden worden gebruikt hebben vaak een slank en strak design. Wat denk je bijvoorbeeld van deze elegante zwarte hanglamp boven de eettafel?

2. Industriële look

Zwarte lampen voelen zich daarnaast ook zeker thuis in industriële interieurs. Vaak wordt in dat geval gekozen voor een zwarte metalen lamp.

Zwarte industriële lampen worden gekenmerkt door een iets robuuster design. Een perfect voorbeeld hiervan is deze stoere zwarte tafellamp met een open metalen frame en zichtbare lichtbron.

Zwarte industriële tafellamp

3. Scandinavische eenvoud

Een derde interieurstijl die zich perfect leent voor zwarte verlichting is de Scandinavische stijl. De ingrediënten voor een Scandi interieur zijn rust, eenvoud en functionaliteit.

Zwarte lampen in Scandinavische stijl hebben een helder ontwerp, met goed doordachte details en een hoog designgevoel. Kijk maar naar deze prachtige zwarte hanglamp met drie lichtpunten.


Zwarte verlichting bij Zelfbouwmarkt

Zwarte verlichting is niet alleen trendy, je kan er ook makkelijk weg mee in tal van verschillende interieurs. Zwart valt bovendien perfect te combineren met andere kleuren en materialen. Redenen genoeg dus om een mooi zwart lichtarmatuur in huis te halen. Of je nu kiest voor een zwarte hanglamp, zwarte vloerlamp of zwarte wandlamp, in het ruime assortiment van Zelfbouwmarkt vind je zeker eentje naar je smaak! Ontdek hieronder alvast een deel van ons aanbod.

Top