Gouden verlichting: een echte eyecatcher in je interieur!

Goudtinten in je interieur zijn helemaal terug van nooit echt weggeweest. Benieuwd hoe je met verlichting je interieur een gouden randje geeft? Je leest er hier alles over.

Gouden achtergrond

Creëer een luxueuze ruimte met gouden verlichting

In de wereld van interieurinrichting passeren heel wat trends de revue. Toch zijn er bepaalde zaken die maar niet uit de mode lijken te gaan. Het gebruik van goud in het interieur is daar eentje van! Al sinds de art deco-periode is het gebruik van goudtinten populair.

Anno 2021 is dat niet anders. De trendkleur duikt terug overal op: in moderne, klassieke en zelfs industriële interieurs! Eén manier om gouden accenten te verwerken in je interieur, is werken met gouden verlichting. Je leest er in dit inspiratieartikel alles over.

Moodboard gouden verlichting


Gouden verlichting: een luxueuze touch in elk interieur

Verlichting heeft steeds een praktische functie. Echter, in bepaalde ruimtes in je huis kan je gerust enkele lichtaccenten uitspelen als volwaardige interieurelementen. En waarom dat niet eens doen in  het goud? Dé trendkleur op dit moment. Gouden lampen brengen niet alleen een warme gloed in je interieur, ze zorgen ook nog eens voor een echte luxueuze uitstraling.

Je vindt tegenwoordig een gouden lamp voor elke lichtbehoefte en voor elke ruimte in huis. Een gouden hanglamp, tafellamp of plafondlamp? Je hebt keuze uit tal van vormen en maten. Ook met de kleur en afwerking kan je spelen. Een gouden lamp in het populaire rosé goud of liever eentje in een tijdloos champagnekleur? Graag met een matte of glanzende finish? De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Gouden hanglampen boven eettafel

Statement gouden hanglamp

Ga voor gedurfde eyecatchers…

Wees niet bang om te kiezen voor echte statement verlichting. Een metaalkleur, zoals goud, leent zich hier perfect toe. Een gouden hanglamp boven de eettafel met een opvallend design is al wat je nodig hebt om een echt wow-effect te creëren. Of wat dacht je van een staande lamp in het goud? Perfect om een hoekje van je woonkamer in een gouden gloed te laten baden.


…Of kies voor subtiele accenten

Toch hoeft goud niet altijd op de voorgrond te staan in je interieur. Er zijn tal van manieren om op een meer subtiele en ingetogen manier te werken met gouden verlichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie gouden tafellamp of gouden wandlamp? Ideaal om een subtiel lichtaccent te leggen in de kamer. In ruimtes waar je meer nood hebt aan functionele verlichting, denk maar aan een keuken of dressing, kan je kiezen voor gouden opbouw- of inbouwspots.


Mix & match met andere kleuren

Goud is niet alleen een kleur die prachtig staat in elk interieur, ze is ook bijzonder veelzijdig. In verlichting wordt goud dan ook vaak gecombineerd met andere kleuren of materialen voor een genuanceerd effect. Kies je bijvoorbeeld voor goud en wit, dan creëer je een zomers luxegevoel. Een gouden lamp met zwarte accenten straalt dan weer extravagantie uit. Wil je de gouden metaalkleur wat verzachten? Ga dan voor een combinatie met glas, marmer of hout. Je ziet: voor elke goudliefhebber wat wils!


Vind je gouden droomverlichting bij Zelfbouwmarkt

Een gouden hang- of wandlamp, een gouden staande lamp of plafondarmatuur, in het rosé goud of champagnegoud, met een matte of glanzende afwerking… in het ruime assortiment aan gouden verlichting bij Zelfbouwmarkt vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Hieronder vind je alvast een greep uit ons aanbod.

Gouden hanglampen met glas

Top