Stoer en gedurfd: industriële verlichting

Industriële verlichting, dat is stoer en gedurfd. De trend is geïnspireerd op grote fabrieksgebouwen en de industriële revolutie. Ben jij klaar om je interieur onder te dompelen in deze robuuste tendens?

industriële verlichting

De trend van het moment: industriële verlichting

Terug naar de industriële revolutie. Terug naar robuuste en ruwe materialen. Dat is waar het om draait bij industriële interieurvormgeving. Uiteraard zijn ontwerpers binnen het verlichtingswereldje ook lustig op deze trend gesprongen en heb je tegenwoordig keuze uit massaal veel lampen geïnspireerd op de industriële periode

Industriële verlichting moodboard

Back in time: industriële lampen

Denk terug aan grote fabrieksgebouwen met hoge plafonds in de 18e – 19e eeuw. De donkere gebouwen hadden nood aan goede verlichting uiteraard. Er werd gekozen voor stevige, ruwe materialen en ook voor hele grote lampen. Donkere, zware armaturen in metaal afgewerkt met kettingen of touw waren schering en inslag. Zo’n fabriekslampen passen wonder boven wonder perfect in een moderne loft of een Scandinavisch interieur. 

Om de industriële touch toe te voegen aan de armaturen wordt er gewerkt met robuuste materialen zoals metaal, hout, leer en betonlook. 


Hoe industriële verlichting integreren in de inrichting van je woning?

Een industriële hanglamp of vloerlamp zijn echte blikvangers. Ze verdienen dus wel een opvallend plekje in je interieur. Ze passen in elke kamer. Een grote metalen hanglamp kan perfect boven de eettafel in de woonkamer of keuken. Een stoere vloerlamp met verschillende lichtbronnen steelt sowieso de show in je leeshoekje. Maar ook in de slaapkamer kan een industriële lamp dienst doen als sfeerlicht boven je nachtkastje. 


Ga voor een zwarte industriële lamp voor het stereotype uiterlijk. Maar koper, roestkleur, goud of chroom passen ook perfect in het industriële plaatje.


Groot assortiment industriële verlichting bij Zelfbouwmarkt

Ben je intussen ook helemaal enthousiast over deze trend? Ontdek hier onder een deel ons assortimenten industriële verlichting. Van vloerlampen tot hanglampen en plafondlampen. We hebben het allemaal! 

Industriële lampen

Industriële staanlamp
Top