Maak van je woning een sprookje en ga voor Oosterse verlichting!

Heuse eyecatchers, dat zijn Oosters geïnspireerde lampen. In dit inspiratieartikel verleiden we jou met alle aspecten van Arabische lampen.

Oosterse verlichting: een duik in een magische wereld 

Heuse blikvangers, dat zijn Oosters geïnspireerde lampen. De opvallende figuren, duizenden gaatjes door een geperforeerd oppervlak & de felle kleurtjes maken dat je deze verlichting niet onopgemerkt voorbij wandelt. Durf jij het aan om hiervoor te kiezen? In dit inspiratieartikel verleiden we jou met alle aspecten van Arabische lampen.

Oosterse verlichting moodboard

Maak van je woning een sprookje en ga voor Oosterse verlichting!

Verlichting met een Oosters accent is meestal geïnspireerd op interieurs uit het Midden-Oosten. Denk maar aan Arabische landen, zoals Egypte en Marokko. Stel je de kleurrijke straatjes voor in de Souks, denk aan de Perzische tapijten met prachtige designs, de heerlijke geuren van specerijen, enzoverder. Dat alles samengesmolten en je krijgt het unieke uiterlijk van een Oosterse lamp.

Heel typerend is het gaatjespatroon in de Oosterse armaturen in verschillende vormen (bloemetjes, rondjes, vierkantjes, …). Bij het aansteken van zo’n lamp verschijnt er een betoverend lichtspel. Dat gecombineerd met gekleurd glas en je wandelt binnen in een sprookjesachtige wereld. Oosterse lampen worden niet voor niets ook wel eens “sprookjeslampen” genoemd.


Hoe combineren met de rest van je interieur?

Ben je helemaal weg van Oosterse sferen? Dan kan je full in gaan.

Ga voor geweven kussens, gouden decoratiestukken, kaarsen in opvallende kleuren, grote planten (palmbomen, cactussen) en uiteraard een Perzisch tapijtje. Één van je muren verf je best in een opvallende kleur (denk aan de kleuren van Marrakesh). Ga voor donkerblauw, terracotta of turkoois. Dit gecombineerd met een statement Oosterse hanglamp en je zit goed. Elke dag zal aanvoelen als een vakantie in een mystiek decor.

Niet zo gek op die typerende Oosterse stijl? Geen nood! Tegenwoordig past Oosterse verlichting in elk interieur.

Je hoeft helemaal niet te gaan voor een lampje met gekleurd glas bijvoorbeeld. Een lamp in strak koperkleur, chroom of zwart met een gaatjesmotief leunt ook al sterk aan bij interieurinrichting van Arabische landen en zorgt evenveel voor die magische verlichting van je muren en plafonds. Je kan zo’n lampen heel eenvoudig mixen met een Scandinavisch of landelijk interieur. Gewoon een beetje durf heb je nodig.


Oriëntaalse woonstijl, alles vind je bij Zelfbouwmarkt!

Oosterse lampen kan je in principe hangen in elke kamer. Elk armatuur zorgt voor een ander effect. Uiteraard past zo’n Oosterse lamp het beste in de slaapkamer. Op slag heerlijke dromen! Maar uiteindelijk kom je met Oosterse verlichting overal weg. Perfect geschikt voor de hal, keuken of woonkamer.

Bij Zelfbouwmarkt bieden wij je de kans om je interieur helemaal onder te dompelen in die Arabische sfeer. We hebben heel wat Oosters geïnspireerde verlichting voor jou in het assortiment.

Ontdek hieronder een greep uit het grote aanbod.  


Top