Waarom kiezen voor vintage & retro verlichting?

Verlichting brengt niet alleen licht in je huis. Het is ook een manier om je eigen stempel te drukken op je interieur. Heb je het graag wat speelser en opvallender? Dan is vintage en retro verlichting misschien wel iets voor jou.

Retro tafellamp

Vintage & retro verlichting: gedurfd, eigenzinnig en sfeervol

Met verlichting breng je niet alleen licht in je huis. Het is een goede manier om je stempel te drukken op je interieur en je ruimtes meer karakter te geven.

Wie het graag wat speelser en opvallender heeft, wordt misschien wel helemaal verliefd op de nieuwste trend: vintage en retro verlichting!

Waarom kiezen voor vintage & retro verlichting?

Vintage verlichting is niet voor grijze muizen. Of je nu de mosterd haalt bij de sixties, seventies of eighties, een vintage lamp geeft gegarandeerd flair aan je interieur.

Retro verlichting wordt gekenmerkt door karaktervolle designs, vaak in verweerde metaaltinten en met gebogen vormen. Denk maar aan de vintage booglamp, een typisch model voor deze periode. Wie het wat bescheidener wil houden, geeft met een mooie retro hanglamp of vintage tafellamp minstens evenveel cachet aan zijn interieur. In combinatie met een opvallende lichtbron worden ze een echte eyecatcher in je ruimte!

Retro lampen zijn dan wel wat opvallender dan andere doorsnee verlichting, toch passen ze verrassend makkelijk in tal van interieurs. Combineer je favoriete retro hanglamp of tafellamp met meubels en decoratie in de typisch diepe oranje en groene tinten. Zo creëer je een ruimte in echte retrostijl. Heb je het liever wat subtieler? Plaats je vintage lampen dan in een modern of landelijk interieur.

Ontdek snel ons groot aanbod aan vintage en retro verlichting (hanglampen, vloerlampen, wandlampen…) & kies jouw nieuwe armatuur meteen uit!

Top