Dineren in stijl: 4 servies trends

Ontdek de 4 voornaamste trends binnen de servieswereld. Hierdoor ben je helemaal up-to-date en style je je tafel bij het volgende etentje als een echte pro!

Servies: een essentieel element!

Dineren draait al lang niet meer om het eten alleen. Een mooi servies is een deel geworden van de totaalbeleving van het etentje. Borden, bestek, glazen, … tot de placemats - alles heeft een invloed op het uiterlijk van je tafel en uiteindelijk ook de presentatie van je gerecht. In deze blog ontdek je de 4 voornaamste trends binnen de "servieswereld". Hierdoor ben je helemaal up-to-date en style je je tafel bij het volgende etentje als een echte pro!

Ontdek alle serviezen!

1. Less is more 

Terug naar de bron en met zo min mogelijk tierlantijntjes, dat is één van de laatste trends voor servies. De welgekende witte bordensets doen het opnieuw zeer goed. Wit is een neutrale kleur die past bij alles. Je gerechten komen beter uit op een wit bord.

Niet alleen topchefs presenteren hun gerechten graag netjes afgewerkt, ook de hobbykoks van tegenwoordig zetten pareltjes neer. Als je gaat voor een wit basis eetservies straalt elk gerechtje!

2. Luxe hotelstijl

De luxe hotelstijl trend is eenvoudig te verklaren.

Stel je voor: je bent op vakantie in een prachtig hotel en het ontbijt, lunch of diner wordt opgediend in het luxueuze restaurant aan jouw mooi gedekte tafel. Zalig toch?

Wel, dat gevoel haal je in huis met hotel chique servies!

Design serviezen in donkere kleuren met sierlijke afwerking en vaak glanzend glazuur. Met dit soort servies ga je voor een heerlijk luxegevoel bij elke maaltijd én dit simpelweg thuis aan de keukentafel!

3. Kleurrijk & vintage

Fleur je tafel op en ga voor een kleurrijk servies! De nieuwe trendkleuren zijn onder andere: blauw, groen, geel, roze, … en dit liefst nog in mooie pasteltinten. Hier komen we ook meteen uit bij een meer retro/vintage uiterlijk. Keer een tikkeltje terug in de tijd en elke gedekte tafel wordt een echt feest!

De felle kleurtjes en retro-vormgeving zorgen op slag voor een frisse uitstraling. Ook wordt er vaker gekozen voor glas. Glazen in trendy kleuren met een geribbelde afwerking, het kan allemaal!

4. Back to nature

De keuze voor duurzame materialen is al lang geen trend meer. Het raakt ingeburgerd en is voor veel mensen een voor de hand liggende keuze. Natuurlijke materialen zoals bamboe, hout, aardewerk of keramiek zijn meer dan ooit in opmars. De serviescollecties spelen hier dan ook gretig op in.

Borden, planken, bekers, … in verschillende houttinten zijn bovendien ook nog eens goed te combineren met andere materialen. Werk je tafel af met een boeketje bloemen en je zit meteen goed!


Ruim assortiment servies bij Zelfbouwmarkt!

Ook bij Zelfbouwmarkt willen we graag dat jij kan genieten van een stijlvol gedekte tafel. Met onze verschillende collecties serviezen, bestek, glazen, placemats, ... vind je zeker iets wat past binnen jouw interieur. Style je tafel tot in de puntjes en geniet voluit van je nieuwe servies (en uiteraard ook van het lekkere eten 😉)!

Top