De 5 grote voordelen van een greeploze keuken

Ontdek in deze blog de grootste pluspunten van greeploze keukens. De keuken is "the place to be" geworden in de woning! Overweeg daarom goed alle mogelijkheden en alle voor-en nadelen!

keuken-greeploos

Wat is een greeploze keuken?

Bij een greeploze keuken worden handvaten of handgrepen volledig weggelaten en worden ze vervangen door andere ingenieuze systemen. De handgrepen worden geïntegreerd in de lade of kast en zijn hierdoor helemaal niet meer zichtbaar. Je krijgt als het ware een keuken met een glad, strak oppervlak.

Greeploze keukens zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, stijlen, toestellen (verschillende merken), accessoires, kleuren/houtsoorten & opstellingen.


Voordelen van greeploze keukens

  1. Greeploze keuken: modern en strak uiterlijk

Less is more, dat hoor je vandaag de dag wel vaker zeggen. En niets is minder waar, ook in de keuken geldt dit. Een greeploze keuken is volledig ontdaan van grepen, en het gladde oppervlak zorgt instant voor een moderne uitstraling.
De volledige keuken krijgt een luxueus, minimalistisch tintje.

Handgrepen kunnen een keukeninterieur er heel wat drukker laten uitzien. Door de handgreepjes te wissen krijg je op slag een veel rustiger interieur. Het lijkt maar een klein detail, toch heeft het een grote invloed op de totale uitstraling van je keuken.

2.  Minder keuzestress

Een nieuwe keuken uitkiezen of inrichten, hoe je het ook draait of keert, het brengt keuzestress met zich mee. Het voordeel van het kiezen voor een greeploze keuken? De keuze welke handvaten je wilt, valt gewoon weg! Dan ben je al een stapje dichter bij het uitpikken van je nieuwe droomkeuken.

3.  Gebruiksvriendelijk

Heel wat mensen vinden greeploze keukenkasten gewoon fijner in gebruik. Je krijgt ook wat meer bewegingsruimte in je keuken. Die handvaatjes steken vaak uit, waardoor je al eens kan aan blijven haperen met bijvoorbeeld kledij. Kinderen durven zich al eens aan te stoten aan de handvaatjes of deurknoppen. Dit is allemaal verleden tijd bij een greeploze keuken!

4.  Onderhoudsvriendelijk

Een greeploze keuken is eenvoudig in onderhoud. Je geeft je keukenkasten in geen tijd een poetsbeurt (zonder het gedoe van rond die vervelende handgrepen te moeten poetsen). Maar eerlijk toegegeven, je zal een greeploze keuken wel wat vaker moeten poetsen. Doordat je de lades en kasten meer aanraakt, worden ze ook sneller vuil en krijg je vaak zichtbare vetvlekken van je handen

5.  Keuze uit verschillende systemen

In de wereld van "greeploze keukens" zijn er verschillende systemen op de markt. Afgeschuinde fronten, onzichtbare metalen greeplijsten, druksystemen, ingefreesde handvaten, … Voor elk wat wils!

Ben jij ook helemaal overtuigd van een greeploze keuken?
Van plan om een nieuwe keuken aan te schaffen? Twijfel niet en laat je inspireren door het zeer ruim aanbod greeploze keukens van Zelfbouwmarkt, dit aan onklopbare prijzen!

Top