Inloopdouches: dé trend in elke badkamerInloopdouches: enkel voordelen!

Inloopdouches zijn erg populair in de badkamer. Ze ogen niet alleen mooi en modern, ze zijn ook erg ruim en praktisch. Om de juiste keuze te maken voor uw douchesysteem in je badkamer, zetten we even alle voor-en nadelen van de inloopdouche op een rijtje.

Inloopdouches laten veel licht door, meer dan gewone douches, waardoor de badkamer ook groter en luxueuzer zal lijken. Je kan de douche ook zo groot maken als je zelf wil, weliswaar is de minimale afmeting om comfortabel te douchen 90cm breedte op 1M20 in de lengte. Je kan dus naar eigen behoeften een ruime douche samenstellen waar je gezellig met zijn tweetjes, of zelfs met het hele gezin samen een verfrissende douche kan nemen!

Je kan de douche geheel openlaten (creëren van optische ruimte) of afscheiden door een (doorzichtige) wand.). Als je zou werken met een grote glazen wand, opteer dan zeker voor glas met een antikalklaag, misschien aanvankelijk een ietsje duurder in aankoop, maar het bespaart je veel onderhoudsgeld, reinigingsproducten maar vooral tijd!

De inloopdouche vormt één geheel met de badkamer. Omdat een inloopdouche geen afzonderlijk badkamermeubel is, gaat deze harmonieus op in de ruimte. Vooral in strakke, eigentijdse interieurs komt deze douche echt tot zijn recht.

De inloopdouche is praktisch voor jong en oud: doordat je er gewoon inloopt wordt men niet gehinderd door opstaande boorden en/of randen, makkelijk voor ouderen en kids die niet kunnen struikelen, maar ook de ideale oplossing voor rolstoelpatiënten.

Een allerlaatste voordeel is dat er geen grote temperatuursverschillen tussen douche en badkamer zijn, omdat douche en badkamer één geheel vormen.

Hou steeds rekening met de inbouwhoogte van de inloopdouche voor de afwatering! De vloer van de douche kan je betegelen (ruime keuze aan badkamertegels) of je kan opteren voor een douchebak (zelfs in composiet), afhankelijk van wat de beste toepassing (oplossing) is voor uw specifiek project.


Een inloopdouche maken kan je zelf!

Je kan het aanbod inloopdouches snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Je vindt bij ons al het nodige materiaal om uw inloopdouche zelf te plaatsen, kom dus gerust eens langs in onze ruime showroom en informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze met plezier gedetailleerd met jou overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

Top