Ramen met hoogrendementsglas: comfort & geldbesparing!


Hoogrendementsglas: lage energiefactuur

Hoogrendementsglas is de trend in beglazing van ramen! Dit type beglazing zorgt voor een verhoogd comfort omdat de warmte langer binnen blijft en isoleert nog beter dan dubbel glas. Je energiefactuur daalt dus aanzienlijk!
Het is een iets grotere investering, maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen:
• isoleert 2 tot 3X beter dan standaard dubbel glas
• grote energiebesparing (250 à 300€/jaar)
• gunstige terugverdientijd (6 à 7 jaar bij HR++)
• houdt niet alleen de warmte binnen maar in de zomer ook de hitte buiten
• verschillende premies beschikbaarHoorendementsglas: dé maatstaf! 

Vroeger waren de huizen uitgerust met enkel glas. De winters waren ijskoud en er verschenen ijssterren op de ramen. Het had allemaal wel zijn charme: met de warmwaterkruik in bed, of met een lekker warm dekentje gezellig in de zetel tegen elkaar aankruipen. Maar actueel is enkel glas verbannen uit de standaard bouwmaterialen.

Energie besparen, ecologisch bewustzijn, is belangrijk geworden, niet enkel voor onze toekomstige generaties, maar ook voor je eigen portefeuille! Daarom evolueerde men naar dubbele beglazing. Dit beschermt de woning veel beter tegen de wisselende omgevingstemperaturen, maar ook dubbele beglazing is tegenwoordig onvoldoende.

Daarom kwam het hoogrendementsglas op de proppen. Deze beglazing isoleert twee tot drie keer beter dan het traditionele dubbel glas. En zelfs tot 5 à 6 keer beter dan enkel glas.
Het verschil zit hem in de opvulling van de lucht tussen de twee glasplaten. Bij gewone dubbele beglazing zit er lucht tussen deze twee glasplaten, bij hoogrendementsglas is dit gevuld met argongas.

Dit is een gas met extra isolerende eigenschappen. Maar niet alleen de beglazing speelt een rol voor de isolatie. Ook de raamprofielen spelen een belangrijke rol.

Een term die nog vaak terugkeert bij ramen is de u-waarde. De u-waarde is heel belangrijk bij de aankoop van de juiste beglazing en raamprofielen: het is een waarde die het warmteverlies per seconde, per vierkante meter en per graad temperatuursverschil tussen binnen en buiten aangeeft.

Hoe lager deze waarde, hoe lager het warmteverlies en dus hoe hoger de temperatuur aan de binnenzijde van het glas.

Je kan het aanbod ramen met hoogrendementsglas snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze met plezier gedetailleerd met jou overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

Top