Granieten tegels, de meest duurzame natuursteen!

Tegels graniet: de hardste natuursteen

Een graniet tegel is een zeer mooi product om te gebruiken als vloertegel. De granieten vloertegels zijn niet alleen mooi, ze zijn ook zeer duurzaam.
Graniet is, zonder discussie, de hardste natuursteen soort.
Hierdoor ligt de prijs net ietsje hoger, maar je krijgt er veel voor in de plaats.


Graniet tegels: voordelen

Zoals reeds vermeld is graniet zeer duurzaam. Door deze robuustheid zijn graniet tegels uitermate geschikt om zowel binnen als buiten te plaatsen.
De granieten tegels zijn perfect voor plaatsen waar veel beloop is, aangezien ze zeer slijtvast en krasbestendig zijn.

Als terrastegel is een vloertegel uit graniet ideaal. Hij kan tegen vervuiling, zuren en is hitte- en vorstbestendig.  Perfect dus voor de continu wisselende weeromstandigheden in België en Nederland.

Graniet is ook zeer makkelijk te onderhouden. Het normale onderhoud bestaat uit het dweilen met water en zachte schoonmaakmiddelen.

Doordat graniet een natuursteen is, is geen enkele graniet tegel dezelfde. Je interieur krijgt hierdoor een uniek karakter. De kleur en structuur worden gevormd door de aanwezige mineralen in de natuursteen.

Graniet wordt ook voor andere toepassingen gebruikt, vaak zie je deze steensoort terugkeren in keukenwerkbladen, vensterbanken,...

Granieten tegels bij Zelfbouwmarkt.

Bij Zelfbouwmarkt vind je een uitgebreide collectie natuursteen terug, waaronder ook graniet. Vele soorten staan bovendien op voorraad!
Onze adviseurs denken graag met je mee over jouw juiste keuze en maken je graag een offerte op maat op.

Top