Elektrische boilers: kwaliteit aan onklopbare prijzen!

Elektrisch boiler: hoe aansluiten?

Heb je een nieuwe boiler gekocht voor je badkamer, en wil je zelf die boiler aansluiten? Dan hangt het er eerst en vooral van af of het om een elektrische boiler of om een gasboiler gaat. De installatie van een gasboiler is een stuk complexer en laat je – zeker met het oog op veiligheid – beter over aan een vakman. Een elektrische boiler installeren kan je wel zelf doen.

Wel moet je met een aantal dingen rekening houden. Een boiler aansluiten moet altijd op een bijzonder degelijke en veilige manier gebeuren. Het gaat tenslotte om de plaatsing van een elektrisch toestel in een kleine, vochtige ruimte. Een boiler plaatsen mag niet zomaar eender waar in de badkamer. Laat je vooraf goed informeren over de plaats die het meest geschikt is om de boiler te installeren.
Boiler installeren: aandachtspunten

Wil je een boiler installeren ter vervanging van een ouder toestel, of wil je een volledig nieuwe elektrische boiler aansluiten? Bij de vervanging van een boiler kan je gebruikmaken van de bestaande aansluitingen. Wel mag je vooraf niet vergeten de stroomtoevoer uit te schakelen en het oude toestel leeg te maken.

Daarna kan je het toestel loskoppelen en de nieuwe boiler aansluiten op de bestaande leidingen. Wil je een boiler installeren waar er vroeger nog geen was, dan moet je ervoor zorgen dat de nodige leidingen beschikbaar zijn op de plaats waar je de boiler wilt installeren. De voorzieningen voor waterafvoer zijn bij een boiler aansluiten ook van groot belang. Wanneer alles waterdicht geïnstalleerd is, vul je de boiler en sluit je hem aan op de elektriciteitsvoorziening.

Voor de elektrische aansluiting van een nieuwe boiler is het raadzaam om de hulp of het advies van een elektricien in te roepen.

Meer informatie over de installatie van een elektrische boiler krijg je in de toonzaal.

Top