Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt
0,00

Webshop: jouw selectie!

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Uw Boiler aansluiten? Een Elektrische Boiler installeren met Zelfbouwmarkt!

Zelf een boiler aansluiten

Hebt u een nieuwe boiler gekocht voor uw badkamer, en wilt u zelf die boiler aansluiten? Dan hangt het er eerst en vooral van af of het om een elektrische boiler of om een gasboiler gaat. De installatie van een gasboiler is een stuk complexer en laat u – zeker met het oog op veiligheid – beter over aan een vakman. Een elektrische boiler installeren kunt u wel zelf doen.

Wel moet u met een aantal dingen rekening houden. Een boiler aansluiten moet altijd op een bijzonder degelijke en veilige manier gebeuren. Het gaat tenslotte om de plaatsing van een elektrisch toestel in een kleine, vochtige ruimte. Een boiler plaatsen mag niet zomaar eender waar in de badkamer. Laat u vooraf goed informeren over de plaats die het meest geschikt is om de boiler te installeren.
Een boiler aansluiten ter vervanging of een nieuw toestel

Wilt u een boiler installeren ter vervanging van een ouder toestel, of wilt u een volledig nieuwe elektrische boiler aansluiten? Bij de vervanging van een boiler kunt u gebruikmaken van de bestaande aansluitingen. Wel mag u vooraf niet vergeten de stroomtoevoer uit te schakelen en het oude toestel leeg te maken.

Daarna kunt u het toestel loskoppelen en de nieuwe boiler aansluiten op de bestaande leidingen. Wilt u een boiler installeren waar er vroeger nog geen was, dan moet u ervoor zorgen dat de nodige leidingen beschikbaar zijn op de plaats waar u de boiler wilt installeren. De voorzieningen voor waterafvoer zijn bij een boiler aansluiten ook van groot belang. Wanneer alles waterdicht geïnstalleerd is, vult u de boiler en sluit u hem aan op de elektriciteitsvoorziening.

Voor de elektrische aansluiting van een nieuwe boiler is het raadzaam om de hulp of het advies van een elektricien in te roepen.

Meer informatie over de installatie van een elektrische boiler krijgt u in onze toonzaal.

Top