Eengreepsmengkranen: ruime keuze, scherpe prijzen!

Eengreepsmengkraan: stijlvol design

Een eengreepsmengkraan werkt volgens hetzelfde principe als een tweegreepsmengkraan. Dat betekent dat u de juiste watertemperatuur instelt door de balans te zoeken tussen de toevoer van warm water en de toevoer van koud water. Bij een tweegreepsmengkraan hebt u daarvoor twee afzonderlijke knoppen, een voor koud en een voor warm water.

Een eengreepsmengkraan heeft, zoals de naam al aangeeft, maar één hendel. Door die hendel van rechts (koud) naar links (warm) te verplaatsen, kiest u de juiste temperatuur. Dat betekent dat u bij een eengreepsmengkraan (in tegenstelling tot bij een tweegreepsmengkraan) niet elke keer opnieuw naar de juiste watertemperatuur moet zoeken: als u de hendel in dezelfde stand laat staan, krijgt u telkens opnieuw dezelfde watertemperatuur.

Bij een kwalitatieve eengreepsmengkraan is de zogenaamde ‘koude zone’ groot genoeg, zodat er niet te snel (te) warm water wordt aangevoerd. Dat is een extra veiligheidsmechanisme, bijvoorbeeld wanneer de eengreepsmengkraan ook door kinderen wordt gebruikt.

eengreepsmengkraan

eengreepsmengkraan-1

Eengreepsmengkraan: in de webshop & toonzaal

Wilt u ook het comfort van een eengreepsmengkraan in uw badkamer? Ontdek dan vandaag nog het ruime assortiment scherp geprijsde en kwalitatieve eengreepsmengkranen van Zelfbouwmarkt, op onze website en in onze toonzaal in Ninove.

Top