Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt
0,00

Webshop: jouw selectie!

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Uw douchekraan vervangen? Douchekraan installeren samen met Zelfbouwmarkt!

Een douchekraan vervangen

Wilt u zelf een douchekraan vervangen? Dan sluit u eerst en vooral de watertoevoer af door de hoofdkraan dicht te draaien. Vervolgens zet u alle kranen op de verdieping waar de badkamer gelegen is, én op de eventueel hoger gelegen verdiepingen, open.

De nieuwe douchekraan installeren kan pas als er uit geen enkele kraan nog water komt en de leidingen dus volledig leeg zijn. Vervolgens schroeft u de oude kraan los en verwijdert u de koppelingen waarmee deze kraan aan de aansluitingen voor warm en koud water vast zat.

De volgende stap bij het douchekraan plaatsen, is het koppelen van de nieuwe douchekraan aan de aansluitingen voor warm en koud water.

Vaak moet u daarvoor gebruik maken van zogenaamde ’s-koppelingen’ om de kraan en de aansluitpunten perfect op elkaar te laten aansluiten. Een douchekraan vervangen doet u steeds met veel aandacht voor een zorgvuldige en waterdichte afwerking: daarom omwikkelt u de s-koppelingen met Teflon of hennep. Zo voorkomt u lekken.Douchekraan vervangen: zorg voor goede koppelingen

Een douchekraan monteren? De douchekraan installeren werkt u vervolgens verder af door te controleren of alle koppelingen goed vast zitten en of de kraan mooi horizontaal geplaatst is. Als dat het geval is, schroeft u de kraan stevig op zijn plaats. De plaatsing van de douchestang is de laatste stap bij een douchekraan vervangen.

In het beste geval kunt u hiervoor gebruikmaken van de bestaande gaten van de vorige douchestang, maar het is ook mogelijk dat u nieuwe gaten moet boren om de douchestang te kunnen bevestigen. Gebruik daarvoor zeker een type boor dat geschikt is voor tegels, om schade te voorkomen. Zo rondt u de douchekraan aansluiten stijlvol af.

Top