Douchecabine installeren: een routeplan!

Hoe een douchecabine plaatsen?

Wilt u zelf een douchecabine plaatsen? Dan stelt u eerst uw douchecabine naar keuze samen. Kiest u voor een complete douchecabine waarin alle onderdelen meteen inbegrepen zijn, of voor een aparte douchebak met douchewanden en een douchekraan?

Doucheonderdelen worden doorgaans in standaardformaten gemaakt, zodat u zelf een douchebak en douchewand naar keuze kunt combineren. Een douchecabine plaatsen doet u zo op een manier die helemaal in de stijl van uw badkamer past.

Waterdichtheid en waterafvoer zijn, zoals bij de volledige badkamer, van essentieel belang bij een douchecabine plaatsen. De plaats van de douchecabine bepaalt u mee in functie van de beschikbare leidingen voor watertoevoer en – afvoer. De douchebak kunt u inbouwen of in een opbouw verwerken. De installatie van de douchebak als opbouw is meestal eenvoudiger voor het plaatsen van de aansluitingen voor waterafvoer.

Een douchecabine plaatsen doet u het best met het oog op eenvoudig onderhoud en controle: zo is het handig om een inspectieluik te voorzien in de opbouw rond de douchebak, zodat u steeds gemakkelijk bij de sifon kunt.

Na de installatie van de douchebak is het monteren van de douchewanden en eventueel de wandpanelen de volgende stap bij het douchecabine plaatsen. Bij een complete douchecabine zijn steeds wandpanelen inbegrepen die tegen de badkamermuur geplaatst worden. Als u niet met wandpanelen wilt werken, kunt u ervoor kiezen de badkamermuur te bekleden en waterdicht te maken. Dat gebeurt meestal met tegels en met behulp van waterafstotend voegsel.

De douchecabine plaatsen en afwerken doet u tot slot door alle randen en naden goed af te kitten: zo maakt u het geheel waterdicht en voorkomt u lekken.


douchecabine-plaatsen

Douchecabine: eenvoudige installatie?

Wilt u zelf uw douchecabine plaatsen of laat u dit toch liever over aan een ervaren vakman? Bij Zelfbouwmarkt vindt u alle benodigdheden om zelf uw douchecabine te plaatsen. Meer informatie krijgt u in onze toonzaal.

Top