Deurklinken: dé "finishing touch" van elke binnendeur!

Heb je net nieuwe binnendeuren gekocht en ben je op zoek naar bijhorend deurbeslag? Of zijn je deurklinken (deurkrukken), scharnieren, sleutelplaatjes,... gewoon eens aan vernieuwing toe en weet je niet goed hoe en wat? Maak je geen zorgen, Zelfbouwmarkt lost al deze problemen voor je op!

Deurbeslag: dé "eye catcher"

Een deurklink lijkt het op eerste zicht niet zo’n belangrijk deuraccessoire. Maar niets is minder waar! Dit kleine gebruiksvoorwerp bepaald voor een groot deel de volledige uitstraling mee van je binnendeur.
Klein "fait divers":  een deurkruk gebruik je meer dan 10 keer per dag om een deur te openen of te sluiten.

Deurklinken, ze zijn er in allerlei materialen, designs, stijlen, kleuren en vormen. Het aanbod is enorm uitgebreid en onderhevig aan interieurtrends (zwarte deurklinken)!

Deurklink: aandachtspunten

Kleur/Materiaal

Deurbeslag kan je vinden in verschillende materialen en kleuren. Het meest voorkomende materiaal is roestvrijstaal (RVS) of inox. Dit is een legering van chroom, ijzer, nikkel en koolstof. Inox is heel veelzijdig. De frisse neutrale kleur kan worden ingezet in elk interieur.

Zwarte deurklinken zijn dé trend in "deurenland" en zijn beschikbaar in verschillende stijlen, vormen en materialen.

Messing is een ander populair materiaal (legering van zink en koper). Deurklinken uit messing hebben een geligere kleur, aanleunend bij brons. Door het eerder antieke uitzicht komen ze vaker voor in landelijke interieurs.

Daarnaast is aluminium ook een veelgebruikt materiaal. Aluminium heeft als voordeel dat het licht aanvoelt, maar tegelijkertijd stevig en robuust is. De zilverwitte kleur past zowel in een klassieke als een moderne omgeving.

Deze verschillende materialen voor deurkrukken worden dikwijls nog eens bewerkt of behandeld. Zo heb je deurklinken met een mat, glanzend of geborsteld voorkomen.
Kortom, mogelijkheden genoeg om iets te vinden wat zeker past bij jouw binnendeur & interieur!deurbeslag-deurklink

deurkruk-zwart

Deurkrukken: andere selectiecriteria

Afwerking, vorm & stijl

Zoals eerder aangehaald hebben deurklinken een grote invloed op de interieursfeer van je woning. Allereerst stem je de deurklinken best af met het uitzicht/stijl van de binnendeuren.

Ben je een romantisch type en hou je van een landelijke look? Kies dan voor sierlijke deurklinken met ronde vormen. Je zult zien dat deze het nostalgische gevoel in de ruimte sterk versterken. Zwarte deurklinken daarentegen contrasteren vaak en accentueren een bepaald item. Een deurklink in messing of oud ijzer-look gaat dan weer perfect op in een landelijke geheel.

Moderne binnenhuisarchitectuur vraagt om strakke lijnen. Geen tierlantijntjes, maar liefst zo minimalistisch mogelijk. Creëer die moderne toets eenvoudigweg door te kiezen voor een rechte, strakke, design deurkruk in het zwart of inox. Om het effect nog te versterken kan je opteren voor vierkante rozetten.

Mogelijke combinaties

Sommige kamers wil je graag kunnen afsluiten en op slot kunnen draaien. Bepaal op voorhand welke deuren je een slot wil geven (denk maar aan de badkamer of toilet). Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een vrij/bezet-slot of een gewone sleutel.

Extra tips:

  • creëer rust en uniformiteit in je interieur, kies voor eenzelfde kleur deurbeslag voor alle deuren in je woning
     
  • aanschouw ook de afwerking van je meubels, muren en vloeren in een kamer. Dit kan mee helpen om de stijl, de kleur en het design van je deurbeslag te bepalen
     
  • een deurkruk gebruik je heel vaak. Ga dus voor kwalitatief, duurzaam deurbeslag. Dit kan een iets grotere hap uit je budget inhouden, maar  jarenlang, duurzaam plezier en een sfeervol interieur staan hiertegenover!

Zelfbouwmarkt beschikt over een ruim aanbod aan deurkrukken. Je vindt gegarandeerd eentje die perfect aansluit bij jouw interieur!

Top