Damixa kranen voor badkamer & keuken: garantievoorwaarden

Damixa: garantievoorwaarden

Damixa en Zelfbouwmarkt bieden 10 jaar garantie op het technisch functioneren van Damixa mengkranen.

 • Producten waarbij binnen 2 jaar na levering productiefouten worden geconstateerd, worden na goedkeuring van de serviceafdeling, gratis vervangen of gerepareerd. Hieronder vallen ook de vergoeding van onderdelen, montage en voorrijkosten.
 • In het 3de t.e.m. het 5de jaar worden onderdelen gratis verstrekt.
 • In het 6de tot 10de jaar geldt de standaardgarantie (zie hieronder).

Opmerking: Voor gelakte producten is er 2 jaar garantie op de oppervlaktebehandeling.

In geval van reparatie wordt er gebruik gemaakt van een externe servicedienst. Garantie is alleen van toepassing indien de montage/installatie is uitgevoerd in overeenstemming met de daarvoor geldende regels.

De garantie geldt uitsluitend op voorwaarde dat het defect te wijten is aan onjuist materiaal of productiefouten en niet is ontstaan door onjuiste behandeling, verkeerde montage of gebrekkig onderhoud, verzuim of abnormale slijtage.


damixa-kraan-garantie

damixa-kraan-garantievoorwaarden

garantievoorwaarden-damixa-kraan

Wat te doen bij probleem of klachten?

1. Indien problemen/klachten met Damixa kraan, neem contact op met
    Zelfbouwmarkt
2. Zelfbouwmarkt neemt op zijn beurt contact op met Damixa
3. Indien een interventie nodig blijkt contacteert Damixa de klant om
    afspraak in te plannen

Toelichting garantiebepaling

 • Beschadigingen door foutieve montage/installatie, onjuist gebruik of verkeerd onderhoud worden niet aanvaard. In het bijzonder mogen geen schuurmiddelen of zuurhoudende schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Uitsluitend schoon helder water en een zachte doek of zeemlap is toegestaan. Storingen, die te wijten zijn aan vervuiling of verkalking van de producten en onderdelen en storingen aan lampjes en batterijen vallen tevens buiten garantie.
   
 • Waterontharders verzuren het kraanwater. Kranen in gelakte uitvoering (b.v. matzwart) hebben een poreus oppervlakte structuur waardoor zuur water snel onherstelbare vlekken veroorzaakt. Zodra het water opdroogt, doet het zuur zijn invretende werk daarom raden we aan om na elk gebruik van de kraan, de kraan droog te maken.
  Er wordt geen garantie gegeven op zuurvlekken.
   
 • Mocht een product of onderdeel niet meer in de collectie zijn, dan kan Damixa een passend alternatief hiervoor aanbieden.
   
 • Na herstelling wordt de garantieperiode niet verlengd.
   
 • Producten afkomstig uit een showroom vallen niet onder de gebruikelijke garantievoorwaarden. Hiervoor kan niet worden ingestaan dat deze compleet zijn en dat onderdelen als gevolg van veroudering, uitdroging doordat deze zijn tentoongesteld etc. nog functioneren. Damixa wijst hier iedere fabrieksgarantie af.
Top