Blokdeuren: dé trend in deurenland!

Blokdeur: wat is het?

Een blokdeur is een trendy binnendeur die in één geheel in de muur wordt geplaatst en die geen omlijsting meer krijgt, de binnendeur sluit dus feilloos aan bij de rest van de muur. Hierdoor krijg je een prachtig egaal en doorlopend geheel.

Meestal worden blokdeuren ook in dezelfde kleur als de muur afgewerkt om dat effect te versterken. Het feit dat deze deuren onzichtbare scharnieren (in de deur gefreesd) hebben en vaak functioneren met een magneetslot, draagt eveneens bij tot de strakke, egale, doorlopende & minimalistische uitstraling.

Traditionele deurkozijnen voldoen vaak niet meer aan de huidige eisen van een bepaald interieurdesign, dat maakt steeds meer details overbodig. Elementen zijn teruggebracht tot hun oorspronkelijke vorm en functie, blokdeuren spelen hier zeer handig op in!

Bekijk het assortiment blokdeuren
blokdeur

blokdeuren

Blokdeuren: aandachtspunten

Dit type binnendeur  (blokdeur) wordt gemaakt met een minimalistische houten of aluminium (zilver of zwart) blokkader.

Deze omlijsting installeert men centraal in de deuropening, waardoor de deur er aan beide zijden identiek uitziet. Blokdeuren hebben geen frames, enkel de deur is zichtbaar omdat de omlijsting wordt afgewerkt met de muur.

De blokdeur kan in twee richtingen draaien dankzij de centrale plaatsing van het blokkader. Ook scheuren of barsten in de omlijsting worden hierdoor voorkomen.

Handig om weten is dat blokdeuren overal ingepast kunnen worden. De deuropening kan vooraf al volledig worden afgewerkt alsof er geen deur in de muur zou komen.

Er hoeven bijvoorbeeld geen profielen te worden geplaatst. Er moet dus quasi geen voorbereiding gebeuren. Wel is het zo dat bij het pleisteren iets meer hoekprofiel nodig is rond de deuren.

Bekijk het assortiment blokdeuren

Blokdeuren: dé interieurtrend

Binnendeuren kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Hout is nog steeds het populairste materiaal hiervoor.

Massief houten deuren zijn vanzelfsprekend duurder dan houten deuren op basis van mdf. Deze kunnen geverfd, gelakt of gefineerd worden.

Dankzij hun sober en minimalistisch uiterlijk hebben blokdeuren een schappelijke prijs, al heeft de materiaalkeuze uiteraard ook een invloed op de prijs.

Het is echter niet aan te raden om een blokdeur zelf te plaatsen, de deur dient immers naadloos aan te sluiten met de muur wat geen eenvoudige klus is.

Besteed dit daarom best uit aan een professionele firma/zelfstandige met de nodige ervaring en kennis, zo ben je zeker van een perfect resultaat.
De plaatsing verloopt dus wat moeilijker dan bij een klassiek deursysteem.

Een heel assortiment blokdeuren met standaardmaten is terug te vinden op onze webshop.

Kom zeker ook eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van blokdeuren, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Ontdek het aanbod blokdeuren
blokdeuren-prijs
Top