Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt
0,00

Gefeliciteerd met je keuze!

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Badkraan kopen? Thermostatische badkranen aan scherpe prijzen!

Een ruime keuze kwalitatieve, goedkope badkranen

Als u op zoek bent naar een nieuwe badkraan, hebt u heel wat keuze. De belangrijkste soorten badkranen zijn tweegreepsmengkranen, eengreepsmengkranen en thermostatische badkranen.

De tweegreepsmengkraan is de meest klassieke onder de badmengkranen. Dit type badkraan heeft twee draaiknoppen, waarmee de toevoer van warm en koud water apart geregeld wordt.

De juiste watertemperatuur verkrijgt u door de warmwaterkraan en de koudwaterkraan op elkaar af te stellen. Een tweegreeps badkraan is doorgaans het goedkoopst, maar heeft ook enkele nadelen. Zo kan uw waterverbruik oplopen doordat u even moet zoeken naar de juiste watertemperatuur. 

Ook verandert de temperatuur wanneer elders in huis een kraan wordt opengedraaid: dan kan het water plots een stuk kouder worden.

Een eengreeps badmengkraan heeft maar één hendel en kan daardoor op een vaste temperatuur ingesteld worden. Dit type (staande) badkraan komt ook vaak voor bij wastafels. In vergelijking met de tweegreepsmengkraan kan bij een eengreepsmengkraan de temperatuur eenvoudiger en sneller ingesteld worden.

Wel is het bij dit type badkraan belangrijk om de hendel in de koudwaterstand te plaatsen wanneer u maar een klein beetje (koud) water nodig hebt, en de hendel niet volledig omhoog te halen van de kraan: het bad wordt zo niet nodeloos gevuld met warm water en er komt niet meer water uit de kraan dan u nodig hebt.


Zuinig met een thermostatische badkraan: de koning onder de kranen voor een bad

Een thermostatische badkraan is de meest veilige, gebruiksvriendelijke en zuinige optie. Thermostatische badkranen zijn wel iets duurder in aankoop. De temperatuur van een thermostatische badkraan stelt u vooraf in, zodat u geen tijd en water verliest met het zoeken naar de juiste temperatuur. 

Dankzij de veiligheidsknop kan bij een thermostatische badkraan het water niet per ongeluk veel te warm worden. Dat maakt dit type badkraan bijzonder veilig, zeker voor kinderen.

Bij Zelfbouwmarkt vindt u een ruim assortiment kwalitatieve badkranen en vrijstaande badkranen tegen scherpe prijzen. Ontdek het vandaag nog op deze website en in onze toonzaal in Ninove.


Top