Radiator installeren: een stappenplan!

Radiator plaatsen: aandachtspunten

Een radiator plaatsen is niet de meest eenvoudige doe-het-zelfklus. Het maakt natuurlijk een groot verschil of je een bestaande radiator wilt vervangen door een krachtiger of moderner model, of dat je een volledig nieuwe radiator wilt plaatsen. In het eerste geval kan je meestal gebruik maken van de bestaande aansluitingen. Opteer dan om radiatoren te plaatsen zonder extra breekwerk of zonder leidingen te verleggen.

Wel moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo moet je eerst en vooral de centrale verwarming uitschakelen en wachten tot alles afgekoeld is. Dan moet je de radiator leegmaken. Daarvoor draai je alle radiatoren open op de verdieping waar je aan het werken bent én op de hogere verdiepingen. Wanneer er geen water meer uit de afvoer komt, kan de radiator verwijderd worden.

De nieuwe radiator plaatsen doe je dan door gebruik te maken van de bestaande aansluitingen en bevestigingspunten om de radiator te monteren. Wanneer de radiator plaatsen helemaal rond is, vul je water bij in de ketel zodat de druk in het systeem terug voldoende hoog is. Nog even ontluchten, en je kan  volop genieten van de warmte van je nieuwe radiator.



Radiator installatie: schakel een expert in!

Wil je een radiator ophangen op een plaats waar er vroeger nog geen was? Of wil je een bestaande radiator vervangen door een model met helemaal andere afmetingen, waardoor de bestaande aansluitingen niet gebruikt kunnen worden? Dan betekent een radiator plaatsen ook het leggen, doortrekken en aansluiten van leidingen. Voor dit precisiewerk haal je best een ervaren vakman in huis.

Vraag in ieder geval professioneel advies in de toonzaal te Ninove voor de installatie van je verwarming.

Top