Mengkranen: ruime keuze, kwaliteit en scherpe prijzen!

Mengkraan: soorten

Een tweegreeps mengkraan is het meest traditionele type mengkraan voor de badkamer. Dit type kraan heeft twee kraanknoppen, die u afzonderlijk kunt opendraaien. Met de ene knop van de tweegreepskraan regelt u de toevoer van koud water, met de andere die van warm water. Meestal zit de knop voor koud water aan de rechterkant en die voor warm water aan de linkerkant.

Bij tweegreeps mengkranen moet u de temperatuur van het water regelen door beide kranen meer of minder open te draaien ten opzichte van elkaar. Het kan dus even duren voor u de juiste temperatuur verkrijgt. Dat zorgt voor wat extra waterverbruik. Daar staat tegenover dat een tweegreeps mengkraan goedkoper is dan andere types mengkranen.

mengkraan


mengkraan-1


Tweegreeps mengkraan: voordelen 

Het voordeel van een tweegreeps mengkraan is dat u koud en warm water afzonderlijk kunt laten stromen. Als u dus alleen maar koud water nodig hebt, draait u alleen de knop voor koud water open en wordt er niet onnodig warm water aangevoerd. Dat is bij een eengreeps mengkraan of een thermostatische kraan vaak wel het geval, omdat er dan vaak niet aan gedacht wordt de hendel volledig naar rechts te draaien, of de temperatuur lager in te stellen.

Bij een tweegreeps mengkraan is het vaak even zoeken naar de juiste temperatuur, waarbij u plots heel koud water en dan weer heel warm water kunt krijgen. Ook wordt de temperatuur van het water uit tweegreeps mengkranen beïnvloed wanneer ergens anders in huis een kraan wordt opengedraaid: dan kan het water plots een stuk kouder worden.

Bent u op zoek naar kwalitatieve en scherp geprijsde mengkranen? Badkamer specialist Zelfbouwmarkt biedt u een ruime keuze aan zowel tweegreeps- als eengreeps mengkranen. Uw nieuwe mengkraan vindt u op deze website en in onze toonzaal in Ninove.

Top