Kostprijs ramen: hoe bepaalt men een correcte prijs?

Enkele belangrijke factoren bepalen de kostprijs van je ramen: het materiaal van de profielen (pvc, hout, alu), de soort beglazing, de raamtoepassing (schuifraam, vast raam,...) en de afmetingen van het raam.


Raamprofielen: materiaal

Er zijn verschillende soorten materiaal die je kan gebruiken. Het ene materiaal is al iets goedkoper dan het andere. Hierbij zijn verschillende factoren van belang. De duurzaamheid, isolatie, onderhoud, garantie, prijs materiaal,…

Pvc, aluminium en hout zijn de meest gekozen raamprofielen. Ze hebben elk hun voor- en nadelen.

Zo zijn pvc-raamprofielen het goedkoopst en makkelijkst in onderhoud, hout daarentegen is van nature een zeer goede isolator, tenslotte hebben we aluminium dat zeer sterk, stijlvol en duurzaam is.
Nadelen zijn: aluminium is duur, hout is niet makkelijk in onderhoud en PVC is moeilijk van kleur aan te passen.


Soort beglazing & raamtoepassingen

Huizen met enkele beglazing zullen verdwijnen. De isolatie van enkele beglazing is ronduit erbarmelijk en ook naar inbraakveiligheid toe is dit soort beglazing verre van optimaal.

Dubbele beglazing is de laatste jaren ook al achterhaald. Meer en meer mensen kiezen voor hoogrendementsglas, of driedubbele beglazing.
Het is een iets grotere investering, maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen:
• isoleert 2 tot 3X beter dan standaard dubbel glas
• grote energiebesparing (250 à 300€/jaar)
• gunstige terugverdientijd (6 à 7 jaar bij HR++)
• houdt niet alleen de warmte binnen maar in de zomer ook de hitte buiten
• verschillende premies beschikbaar

De raamtoepassing beïnvloedt ook de kostprijs van ramen, zo is een vast raam goedkoper dan een schuifraam, is een draai-kiepraam duurder dan een vast raam,...


Afmetingen van de ramen

Logischerwijze zijn kleine ramen goedkoper dan grotere ramen.
Maar ook speciale vormen (rond, ovaal, driehoekig,...) kosten meer dan een standaardraam.

Je kan het aanbod ramen (standaardmaten of maatwerk) snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een gepersonaliseerde prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze met plezier gedetailleerd met jou overlopen en duiding verschaffen waar nodig.


Top