Zelfbouwmarkt, een familiale & rijke geschiedenis

Zelfbouwmarkt uit de startblokken...

Zelfbouwmarkt heeft al een rijke geschiedenis achter zich van meer dan 39 jaar in België. Het was een van de eerste grote doe-het-zelfzaken in België.

De winkel werd opgericht in 1980 als onderdeel van de Duitse groep Selbstbauwmarkt - Moderne Bauelemente.

Het assortiment was hoofdzakelijk Duits, net als de managementstijl van het bedrijf. De winkel heette toen "Zelfbouwmarkt – Moderne Bouwelementen."

Verken het assortiment

Het ontstaan van ‘Zelfbouwmarkt’

In 1981 kwam mr. Ignace Desmet aan het hoofd te staan van Zelfbouwmarkt.

Ignace besefte als geen ander dat de Belgische klanten nood hadden aan een meer persoonlijke aanpak, kwalitatieve producten én professioneel advies aan scherpe prijzen. Het duurde dan ook niet lang tot het echtpaar Desmet in 1991 de stap waagde om het bedrijf over te nemen.

Door Ignace zijn jarenlange knowhow & ervaring in de sector te implementeren bij Zelfbouwmarkt werd het bedrijf al gauw een gevestigde waarde in de doe-het-zelfwereld. De officiële naam werd in 1992 gewijzigd naar “Zelfbouw-markt Ninove”.

Leuk om weten is dat de winkel, omwille van de gele gevel en de knalgele reuze ballon op het dak, in de regio bekend stond als
‘het geel kot’.
 

Een  familiebedrijf "pur sang"

In 2009 vervoegde zoon, Stijn Desmet, het management van Zelfbouwmarkt.

Met een stevige internationale achtergrond bij Procter & Gamble was Stijn dé geschikte persoon om het bedrijf verder te helpen professionaliseren en informatiseren op vlak van verkoop, HR en Marketing.

Ook de zus, Elise Desmet, is actief in de zaak en draagt de verantwoordelijkheid voor de afdeling "Meubels & Decoratie" en het tijdschrift "Je thuis". Een echt familiebedrijf dus, en diezelfde gemoedelijkheid & familiale karakter zijn nog steeds de bouwstenen tot hun succes!

Begin 2011 barstte Zelfbouwmarkt letterlijk en figuurlijk uit zijn voegen, een verhuis naar een nieuw winkelpand drong zich op.

Zelfbouwmarkt profiteerde van deze omschakeling om ook een imago- en strategiewijziging door te voeren: ze evolueerden van een doe-het-zelfwinkel van 2200 m² naar een hedendaagse en trendy showroom van bijna 6000 m² winkelbeleving en shopplezier!

Een uniek totaalconcept voor je (ver)bouwproject of interieur: badkamers, keukens, ramen, deuren, vloerbekleding, verlichting, verf, behang, poorten, bouwmaterialen, of decoratieartikelen, enz.… je vindt het allemaal bij Zelfbouwmarkt.

Het logo en de naam kregen ook een opfrisbeurt en de alom bekende slogan ‘Zelfbouwmarkt …bouwen aan je thuis’ werd met succes geïntroduceerd op de nationale radio en televisie.

Vandaag de dag is Zelfbouwmarkt, met haar 7 speciaalzaken onder 1 dak, uitgegroeid tot een zeer goede referentie voor iedereen die wil bouwen, verbouwen of decoreren. Het bedrijf onderscheidt zich van zijn concurrenten door een uitgebreid en kwalitatief zeer ruim assortiment (95% op voorraad) aan zeer scherpe prijzen en promoties gecombineerd met een team van meer dan 40 vakkundige adviseurs die de klanten dagelijks raad geven bij hun aankopen.

Bekijk het aanbod

Ontdek 6000 m² wooninspiratie bij Zelfbouwmarkt


Top