Handenwassers: voordelen

Een hygiënische must in elk respectabele toilet! Voordelen en aandachtspunten van een handenwasser in een toilet. Ontdek hier enkele aanbevelingen!

handenwasser-voordelen

Handenwassers: niets dan voordelen!

Een handenwasser in je toilet wordt vaak gezien als onpraktisch, ruimteverlies en overbodig.
Toch heeft deze kleine wastafel enkele voordelen te bieden, we plaatsen de voornaamste even op een rijtje.


Handenwasser: compact & integreerbaar

Het toilet brengen we vandaag steeds vaker onder in een aparte ruimte. Dit loopt samen met onze drang naar meer privacy en is dus niet meer dan een logische keuze. Omdat het toilet hierdoor wel wat ruimte afsnoept van de hal of badkamer, wordt deze zo klein mogelijk gehouden. Het ‘kleinste kamertje’ is dus wel effectief een heel letterlijke interpretatie.

Een volwaardige wastafel installeren in je toilet is vaak niet haalbaar.
Dé ideale oplossing is dus de compacte handenwasser!

Deze kleine handlavabo’s nemen amper plek in en worden vaak gecombineerd met een kleine onderkast. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap! Extra opbergruimte voor toiletpapier, schoonmaakmiddelen, … en de mogelijkheid om je handen te wassen.


Toiletmeubel = hygiënisch

Een handenwasser biedt jezelf en je gasten de mogelijkheid om hun handen te wassen na een toiletbezoek. Dit draagt bij aan de totale hygiëne van je woning. Je hoeft niet eerst de deurklink aan te raken om nadien je handen te gaan wassen in bijvoorbeeld de wasbak van de keuken. Het is gewoon aangenaam als je meteen je handen kan reinigen na je toiletbezoek.


handenwasser-wc
handenwasser-wit

Handenwasser: in lijn met je interieur!

Een handenwasser is niet alleen praktisch, het visuele aspect speelt ook een belangrijke rol. De kleine handenwasser bepaalt mee de sfeer en het design van je toiletruimte.

Hou je van een modern interieur? Kies dan voor een strak, rechthoekig toiletmeubel en werk dit af met zwarte elementen, zoals een handdoekbeugel, designsifon en fonteinkraan. Toch eerder fan van die landelijke look? Ga dan voor een lavabo uit natuursteen met een klassiek chromen fonteinkraantje en tijdloze onderkast.

Last but not least, werk alles af met accessoires! Een handenwasser geeft je de kans om wat extra toebehoren neer te zetten in je toilet. Ga voor een mooie zeepdispenser die je telkens weer kan opvullen met je favoriete zeep en hang er een bijpassend gastenhanddoekje bij.

Je zal zien, die handenwasser wordt dé eye-catcher in je toilet!

Top