Hoe tegels verven?

Enkele zeer praktische tips om jouw wand-of vloertegels van een verfrissend laagje verf te voorzien! Ontdek hier alle aanbevelingen!

tegels-verven

Tegels verven: benodigdheden

Je wil graag je tegels veranderen, maar je hebt geen zin om deze tegels uit te breken? Dan is het verven van je wandtegels een goed idee! Je hebt een enorm vrijheid in kleurkeuze. Je tegels opnieuw verven is sneller en goedkoper dan je tegels te moeten vervangen.

Wat heb je nodig?                                                   

  • Verf
  • Verfborstel of rol
  • Grondlaag 
  • Reinigingsmiddel
  • (Schuur)spons
  • Staalborstel

Tegels verven: stappenplan

Voorbereiding

Zoals bij vele klusjes is de voorbereiding al het halve werk. Wanneer je voorbereiding niet voldoende is, zal het resultaat niet zijn zoals je verwacht.

Bij het verven van tegels moet je altijd rekening houden met de glans die de wandtegels hebben. Hoe meer glans, hoe meer voorbereidingswerk om de tegels klaar te maken om te verven.

Zorg eerst en vooral dat je tegels en voegen grondig gereinigd en ontvet zijn. Vooral in keukens kunnen tegels namelijk heel vettig zijn. Doe dit met behulp van een schuurspons en reinigingsmiddel.

Voor hardnekkig vuil in de voegen kan je eventueel een staalborstel gebruiken. Wanneer er oneffenheden aanwezig zijn op het oppervlak, dicht deze dan. Want wanneer je de wandtegels verft zullen deze kleine foutjes beter zichtbaar worden.

Na het reinigen moeten de tegels goed gespoeld en gedroogd worden. Vergeet zeker ook de voegen niet goed te drogen.

Na het reinigen zorg je er voor dat de glans laag zoveel mogelijk verdwijnt. Je kant dit het best doen door het oppervlak te schuren met een fijne korrel. Hierbij kan je gebruik maken van een schuurmachine. Gebruik zeker geen te grove korrel want dit kan krassen in je tegels veroorzaken.

Bij dit werkje komt veel stof vrij, probeer dit dus zoveel mogelijk weg te halen. Spoel goed na en droog de tegels opnieuw.

Grondlaag aanbrengen

Na het verwijderen van de glans is het tijd om de onderlaag aan te brengen. Probeer de verf zo egaal mogelijk aan te brengen.

Laat de grondlaag goed drogen (min 6 uur afhankelijk van het merk verf) en schuur daarna de laag lichtjes op.  Verwijder het stof dat hierbij vrijkomt.

Verf aanbrengen

Dan kan je starten met verven. Breng twee lagen muurverf aan op de wandtegels. Laat de eerste laag goed drogen, voor je aan de tweede laag begint.

Weet je niet precies welke verf geschikt is voor jouw tegels, kom daarom zeker eens langs in de ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van verf, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. 


tegels-verven-stappenplan


tegels-verven-voorbereiding
Top