Keramisch parket: dé trend in tegelland

Keramisch parket is "trending", ontdek alle soorten, designs, afmetingen, kleuren en stijlen, de voordelen & als toemaatje krijg je enkele installatietips!

keramisch-parket-trend

Keramisch parket: soorten

Ga je parket leggen, dan is het de vraag wat voor parket je kiest. Heb je al eens keramisch parket overwogen? Deze handige vorm heeft verschillende voordelen en is niet of nauwelijks te onderscheiden van echt parket.

Lees meer over deze duurzame optie voor vloeren en overweeg voor je parketvloer ook het keramisch parket.

Soorten keramisch parket

Keramisch parket is in opkomst, en dat merk je aan het aanbod. Dit breidt zich namelijk steeds meer uit. Noem een kleur en/of een houtsoort en je hebt er een parkettegel van.

De houtlook is erg populair vanwege het gemakkelijker onderhoud en natuurlijk de uitstraling van echt hout.

Gebruik je daarbij een voegkleur die bij de houtlook past, dan lijkt het al helemaal alsof je een echte parketvloer hebt aangelegd.

Zoals bij alle materialen heb je goede en minder goede kwaliteit. Dit geldt dan ook voor de parkettegel. Een handige vuistregel voor het uitzoeken van de goede kwaliteitsvloer als het op keramisch parket aankomt, is letten op de dikte van de voeg. Bij 1 tot 2 millimeter heb je de kleinste voeg te pakken en dit zorgt voor een natuurlijker aangezicht.

Hoe minder je de voegen ziet, hoe minder te zien zal zijn dat je geen echt houten vloer hebt.


Keramisch parket: voordelen

Enkele voordelen kwamen al naar voren, maar het is goed om ze even op een rij te hebben.

  • keramisch parket is niet van een echte parketvloer te onderscheiden: je geniet van de uitstraling van een echte houten vloer.
  • makkelijker te combineren met vloerverwarming; ideaal voor die koude winterdagen en sowieso voor iedereen die snel last heeft van koude voeten.
  • slijtvast en krasvast: na jarenlang gebruik zal een keramische parketvloer dus mooier tonen dan echt parket.

Het allermooiste is nog dat je er qua onderhoud ook nog eens minder tijd en geld aan kwijt bent. Impregneren, schuren, lakken of waxen, wat je met een normale parketvloer toch moet doen, is bij keramisch parket niet nodig.

Hiermee is de stenen parketvloer een ideale oplossing voor iedereen die een onderhoudsvriendelijke en toch duurzame vloer wil aanleggen.

Keramisch parket aanleggen

Natuurlijk kun je je stenen parketvloer laten aanleggen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Keramisch parket heeft diverse maten, tot wel 120 centimeter lang.

Daarbij kent het een minimale voegbreedte, zodat de parkettegels netjes op elkaar aansluiten. Je legt eenvoudigweg tegel aan tegel en voor je het weet ben je klaar met je keramisch parket.

Geen zin om je bestaande tegelvloer te slopen omdat je al vloerverwarming hebt aangelegd?

Een keramische parkettegel kan gelukkig gewoon over een bestaande tegelvloer worden gelegd, mits die vloer vlak is en goed vast ligt. Handig om te weten, want dat scheelt je zeker werk.

Ben je enthousiast over het patroon van je keramisch parket? Dan kun je deze uiteindelijk ook als wandtegel gebruiken, bijvoorbeeld in plaats van een lambrisering.

Deze oogt vervolgens als zijnde van hout, maar is een stuk onderhoudsvriendelijker.

Kom daarom zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van keramisch parket, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.


keramisch-parket-soorten

keramisch-parket-prijs
Top