Keukenindeling in harmonie met je interieur!

Muren kunnen opengebroken of bijgebouwd worden om dé perfecte keukenindeling te krijgen die het beste bij je leefstijl & interieur past. Ontdek hier enkele aanbevelingen!

keuken-indeling-samenstelling

Keuken: samenstelling

Keuken kiezen? Dan houd je natuurlijk rekening met de ruimte die je hebt. Maar: muren kunnen opengebroken of juist gebouwd worden om dé keukenindeling te krijgen die het beste bij je leefstijl past. Lees de verschillende tips en laat jouw perfecte keukenopstelling tekenen. Alles is mogelijk!

L-vorm, G-vorm, U-vorm, I-vorm?

Bij het creëren van een nieuwe keuken komt er heel wat kijken. Van de eerste (stijl)ideeën verzamelen tot het (laten) tekenen van een keukenopstelling tot de daadwerkelijke bouw van de keuken: het hele proces wil je natuurlijk tot in de puntjes verzorgd hebben.

Bekijk daarom eens kritisch de ruimte, zet je creatieve proces in gang en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw droomkeuken. De eerste stap: welke vorm keuken werkt voor jou het best?

De bekendste vorm keuken is de L-vormige keuken. Met deze keukenopstelling heb je veel kastruimte, aangezien je aan twee muren kastjes kunt hangen. Nog meer kastruimte heb je met keukenindelingen die de U-vorm of de G-vorm hebben. Hierbij zijn drie tot vier muren beschikbaar voor kastjes.

Het voordeel van veel kastruimte, behalve dat je genoeg plek hebt om je spullen in op te bergen? Het is ideaal omdat je je aanrecht vrij houdt en daardoor oogt je keuken proper en ruimer.

Een wat minder bekende vorm van een keuken is de I-vorm. In deze keukenopstelling heb je de keuken in een recht vlak, tegen één muur aan. Dit is vaak het geval bij bijvoorbeeld een loft of een studio, waarbij je één grote ruimte hebt voor zowel de woonkamer als het eetgedeelte en de keuken (en soms een woon/slaapgedeelte).

Het voordeel van deze keukenindeling is dat het ruimtelijk en overzichtelijk oogt. Wel moet je, net als met elke open keuken, je aanrecht wel proper houden... want iedereen heeft er zicht op. Tip: neem met open keukens zeker een vaatwasmachine. Heb je even geen tijd voor de afwas, dan berg je wel gemakkelijk de vieze vaat op, uit het zicht.


Keuken: compositie-keukenplan

Droomkeuken: het kookeiland

Van heel veel mensen is dit een droom in de keuken: het kookeiland. In wat voor keuken realiseer je zo’n eiland het best? Het goede nieuws is: in principe maakt de vorm van de keuken weinig uit voor het plaatsen van het kookeiland. Het enige wat je wel voldoende moet hebben, is ruimte.

Houd hierbij rekening met het kookeiland zelf, maar ook met de ruimte eromheen. Kun je erachter rondlopen en bewegen? Als je barkrukken wilt plaatsen, kan iemand deze nog iets naar achteren schuiven om te gaan zitten zonder dat de krukken gelijk ergens anders tegenaan zitten. Dit zijn handige check-points.

Of je nu trouwens voor een kookeiland kiest of niet, de loopruimte speelt sowieso een belangrijke rol in de keukenindeling. Of je nu veel of weinig tijd in de keuken doorbrengt, de keuken blijft een plek waar je toch in de eerste plaats goed moet kunnen werken.

Koken doe je uiteindelijk ook beter in een keuken die overzichtelijk is, met genoeg aanrechtblad, voldoende opbergplekken, en natuurlijk ruimte om rond te lopen om bijvoorbeeld ingrediënten bij elkaar te pakken.

Maak een eerste keukenontwerp

Doe het zelf: een keukenindeling maak je zo. Neem de maten op van de plek waar je keuken moet komen te staan en kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen op onze keukenafdeling, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

keuken-samenstelling
keuken-compositie
Top