Raamprofielen: soorten beglazingen

De voor-en nadelen van dubbele & driedubbele beglazing op een rijtje!

ramen-isolatiewaarde

Beglazing: types

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing van ramen is verplicht bij de bouw van nieuwe woningen.

Daarom is het ook logisch dat de verkoop van dubbel glas exponentieel gestegen is.

Dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Tussen de twee glasplaten ontstaat een geïsoleerde ruimte. Deze ruimte is gevuld met droge lucht. Waardoor er een nog betere isolatie ontstaat. Deze isolatie is zowel thermisch als akoestisch.

Bij Zelfbouwmarkt maken we gebruik van dubbel glas met een U-waarde van 1.1

Driedubbele beglazing

Bij driedubbele beglazing, maakt men gebruik van drie glasplaten met telkens een isolerende ruimte tussen. Door het extra glas zal de geluidsisolatie nog hoger liggen, waardoor je bijna niets meer hoort van geluiden buitenaf.

Door de middelste glasplaat, heeft de koude buitenste laag geen invloed op de warme binnenlaag. Daardoor is er geen kans op condensatie.

Wel is er kans op condensatievorming aan de buitenzijde van het glas. Dit kan een gevolg zijn van een te goede isolatie.

Naast het voordeel voor de energierekening is er ook een nadeel, de kost van deze ramen ligt veehoger dan voor dubbel glas.

Bij de keuze van het soort beglazing van ramen zal je in aanraking komen met de term U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten.

Hoe lager deze U-waarde, hoe beter de isolatie. Hierbij is het belangrijk om te weten dat het gaat om thermische isolatie.

Driedubbele beglazing

Driedubbele beglazing bij Zelfbouwmarkt heeft een U-waarde van 0.6 (schuifraam: 0.7).

Wanneer je het type glas van ramen hebt gekozen is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Hierbij zal je steeds 3 afmetingen moeten doorgeven die als volgt genoteerd staan: X-X-X.

Het eerste cijfer duidt de dikte van het binnenste glasblad in mm aan.
Het tweede cijfer geeft de dikte van de isolerende spouw aan tussen de twee glasbladen. Deze waarde schommelt doorgaans tussen de 6 en 20 mm. Als laatste cijfer wordt de dikte van het buitenste glasblad weergegeven.

Opgelet! Wanneer je wil overschakelen van enkel glas, naar dubbel glas of van dubbel glas naar driedubbel glas, is het belangrijk om te weten of je raamprofielen hiervoor geschikt zijn! 
Laat je dus zeker eerst goed adviseren!

Hieronder vind je de gemiddelde isolatiewaarden per glassoort:

  • Enkelvoudige beglazing: 6.0 W/m²k
  • Dubbele beglazing met lucht tussen de glazen:3.3 tot 2.7 W/m²k
  • Dubbele beglazing met argon tussen de glazen: 3.0 tot 2.6 W/m2k
  • Dubbele beglazing met folie langs de binnenkant: 2.9 tot 1.1 W/m²k
  • Driedubbele beglazing met lucht tussen de glazen: 2.3 tot 1.9 W/m²
  • Driedubbele beglazing met argon tussen de glazen: 2.1 tot 1.8 W/m²k
  • Driedubbele beglazing met folie langs de binnenkant: 2.0 tot 0.5 W/m²k

Kom zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen wat betreft ramen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

ramen-driedubbele-beglazing

ramen-driedubbele-beglazing-zelfbouwmarkt
Top