Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt
0,00

Gefeliciteerd met je keuze!

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Energie besparen? Vervang dan vooral eerst je ramen!

Ramen vervangen kan je al snel een voordeel tussen de 30-40% op je energiefactuur opleveren!


Als je energie wilt besparen, heb je een veelheid aan mogelijkheden. Vervang je centrale verwarming, isoleer, zet energiezuinige apparatuur (warmtepompboiler, zonnepanelen,...) in huis, zet vaker de verwarming uit... of (maar vooral) vervang je ramen!

Lees hier meer over de U-waarden van je ramen en ontdek hoeveel energie je kunt besparen door het vervangen van je ramen.

De U-waarden van je ramen

Ramen hebben, zoals bekend, twee functies. De eerste functie bestaat eruit je huis te verfraaien. De tweede een zeer praktische: isolatie.

De isolatiewaarde van glas drukken we uit in U-waarden. Het frame of raamprofiel heeft een Uf-waarde, de glas heeft een Ug-waarde en als je het raam in het algemeen beoordeelt, heb je het over de Uw-waarde.

Hoe beter de U-waarden van je raam, hoe meer warmte dit raam binnenhoudt en hoe meer energie je dus kunt besparen.

Premie voor ramen vervangen

Is je huis ouder dan 20-25 jaar en kost het vervangen van je ramen minimaal €10.000 en maximaal €15.000 (exclusief BTW), dan heb je mogelijk recht op een premie.
Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden, informeer je hierover bij onze adviseurs in de showroom!

Je ramen vervangen in 3 stappen

Ben je overtuigd en wil je je ramen (laten) vervangen? Houd dan rekening met de volgende stappen.

De eerste stap is het vaststellen van je budget, het materiaal en de kleur van de ramen. Deze drie hangen natuurlijk met elkaar samen. Hoe hoger je budget, hoe beter het materiaal dat je kunt kiezen.

De kleur is persoonlijk. Je kunt je, als je twijfelt over de kleur die bij je huis past, altijd laten adviseren door bijvoorbeeld een schilder. Twijfel je nog steeds, kies dan voor een neutrale kleur. Deze kun je altijd nog laten overschilderen als je toch iets anders wilt.

Heb je gekeken naar materialen en kleuren, dan is het tijd voor stap twee: de isolatiewaarde. Je wilt tenslotte wel dat de ramen die je ter vervanging kiest meerwaarde geven aan je huis. Hierbij is dus de isolatiewaarde belangrijk. Eerder las je al over de U-waarden van je raam en met deze kennis kun je op zoek naar het soort glas en het raamprofiel met hoge isolatiewaarden.

De derde stap in het proces van je ramen vervangen is een expert inhuren. Waarom? Ramen vervangen is echt een werk dat je beter niet als huis-, tuin- en keukenklusser kunt doen. Vraag hiervoor daarom een specialist.

Alle stappen doorlopen?
Kom dan gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen op onze afdeling "ramen", informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top