Gunmetal: dé nieuwe trendkleur in de badkamer en keuken

Gekleurde kranen, dat is hip! Vooral gunmetal is een trendkleur om te integreren in je badkamer, toilet of keuken. Maar wat is gunmetal nu juist? En hoe combineer je deze kleur met je interieur? Ontdek het in deze blog.

Keukenkraan gunmetal blogpost

Mee met de hype! Gunmetal in badkamer, toiletruimte en keuken

Gekleurde kranen zijn de nieuwe trend in badkamerland. Tegenwoordig zie je overal kranen opduiken in het goud, koper, brons, wit, zwart en ook in het gunmetal (ook wel canon fusil genoemd). Van alle opgesomde kleuren is gun metal wel het minst bekende en is de kleur moeilijk voor ogen te halen als je het nooit gezien hebt. In deze blog leer je alles over de hype rond gunmetal en wie weet ben je na het lezen ook op slag verliefd op gunmetal sanitair!


Wat is gunmetal?

Gunmetal, het woord zegt het eigenlijk zelf al, is een materiaal dat in eerste instantie gebruikt werd als munitie voor wapens. Uiteraard is de samenstelling sindsdien al heel wat aangepast en is dit niet meer het geval.

Gun metaal is een soort brons samengesteld uit verschillende metalen. Voor het grootste deel bestaat het uit koper. Daarnaast is er kwik en tin toegevoegd. Deze cocktail maakt een ijzersterk materiaal met de voornaamste eigenschap bestand te zijn tegen stoom en water.

Perfect voor in de badkamer, toilet of keuken dus!

Bekijk het aanbod gunmetal producten

Voordelen gunmetal

Naast het feit dat gunmetal heel erg sterk is, zie je er ook amper vingerafdrukken, zeepresten of kalkresten op. Wat het opnieuw ideaal maakt om te plaatsen in een keuken, badkamer of toiletruimte.

Nog een groot voordeel is dat je gunmetal met heel wat andere materialen en kleuren kan combineren. Het brengt een andere dimensie in je interieur dan bijvoorbeeld een mat zwarte kraan. Het past perfect bij een betonlook badkamermeubel (zeker als je houdt van de industriële sfeer).

Anderzijds is het ook zeer knap om te kiezen voor contrast. Canon fusil komt zeer mooi uit bij zachtere kleuren of materialen (houtlook, pastelkleuren, terrazzo, …).

Sfeerbeeld gunmetal
badkamerkraan gunmetal
Keukenkraan gunmetal

Hoe gunmetal integreren in je badkamer of keuken?

Gunmetal heeft over het algemeen eerder een donkergrijze tint, maar het leunt aan bij zwart. Vaak heeft het een matte afwerking. Door te gaan voor een gunmetal kraan of accessoire, ga je voor een stoere vibe in je interieur. Naast het stoere aspect, kies je ook voor klasse. Het kleur staat garant voor een luxe-uitstraling van je kranen en toebehoren. Je geeft gelijk welke ruimte een moderne look. Gunmetal is nu eenmaal niet alledaags en zal sowieso de blikvanger worden.

Hoe onderhoud je producten in gunmetal het best?

Gunmetal kranen of andere accessoires dien je uiteraard af en toe te onderhouden. Het materiaal is sterk en bestand tegen wat invloeden van buitenaf, maar verdient af en toe toch een beetje extra liefde en aandacht. Met een zachte doek en mild poetsmiddel haal je de meeste zeepresten of vuiligheid weg.

Toch wat last van kalk? Kies dan eerder voor natuurlijke kalkoplossers (zoals schoonmaakazijn en citroen) en laat die chemische producten links liggen. Op deze manier ben je zeker van dag op dag een stralende gunmetal kraan in je badkamer!

Gunmetal producten bij Zelfbouwmarkt

Ben je toe aan nieuw kraanwerk in je keuken, toilet of badkamer en hou je wel van dat stoere karakter van het canon fusil sanitair? Dan ben je bij Zelfbouwmarkt aan het juiste adres.

Wij willen je graag helpen met het creëren van je droombadkamer in de laatste trends en materialen. Ons aanbod gunmetal sanitair is intussen al heel wat gegroeid. Je vind er namelijk:

  • Wastafelkranen
  • Vrijstaande badkranen
  • Koudwaterkranen
  • Baddouchekraan
  • Badoverlopen
  • Clickclacks - afvoerplugs
  • Doucheset
  • Douchegoten
  • Design sifon
  • Opzetkom
  • Keukenkranen

Toch benieuwd om die gunmetal kleur eens in het echt te zien? Plan dan gerust een bezoekje aan onze toonzaal. Verschillende kranen en andere accessoires zijn uitgestald waardoor je ze van dichtbij kan bewonderen.

Ontdek het volledige aanbod gunmetal producten
Top