Patroontegels - Vintage tegels

Ben je graag mee met de nieuwe trends? Patroontegels zijn weer helemaal hip. Deze keramische tegels met vrolijke print brengen meteen sfeer doorheen elke ruimte (keuken, hal, badkamer, …). Ze zijn gebaseerd op de gekende cementtegels of Portugese tegels en brengen dezelfde authentieke look & feel in je woning. Bij Zelfbouwmarkt hebben we voor jou patroontegels beschikbaar in allerlei kleuren, afmetingen en motieven. Op deze manier maak je de mooiste patronen op je vloer of wand!

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 20 resultaten!

Wat zijn patroontegels eigenlijk?

Vintage tegels of patroontegels zijn dé nieuwste trend! Ze zijn weer helemaal in. Helemaal niet zo vreemd, want ze zijn beschikbaar in allerlei afmetingen, kleuren en motieven. Gebruik ze om jouw gang, keukens, badkamer, ... te verfraaien. Ongetwijfeld krijg je dagelijks een lach op je gezicht bij het zien van deze vrolijke tegeltjes!

De prachtige motieven maken dat deze tegels zowel in een modern als klassiek interieur passen. In combinatie met ruwere materialen zoals hout, beton en staal, krijg je meteen een heerlijk industrieel interieur met een tikkeltje meer gezelligheid. 

Het formaat patroontegels dat het meeste voorkomt, is 20 x 20 cm, maar de tegels zijn ook leverbaar in 30 x 60 cm en zelfs 60 x 60 cm. Er zijn vrolijke en kleurrijke motieven, maar ook de grijstinten zijn goed vertegenwoordigd!

Keramische patroontegels, da's een gemak!

Dankzij de nieuwste technologieën smelt de tekening tijdens het productieproces in de tegel zelf, waardoor men alle voordelen van een keramische tegel krijgt. Keramische patroontegels zijn hetzelfde als de standaard patroontegels, maar dan verglaasd.

De huidige keramisch patroontegels vinden hun inspiratie bij de oorspronkelijke, gekleurde cementtegels of Portugese tegels.

Ze zijn geometrisch van aard en samengesteld uit vierkanten, rechthoeken, driehoeken, veelhoeken, cirkels en ruiten. Hierdoor creëert men een opvallend effect dat deze vloertegels uniek maakt.

Deze keramische imitatie cementtegels zijn eenvoudig te installeren. Ze zijn vlek- en krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. De tegel is niet poreus, wat maakt dat hij vlekongevoelig is.

Keramische patroontegels zijn beschikbaar in heel wat verschillende  'decors' en een groot palet aan kleuren. Belangrijk is ook dat deze motieftegels veel goedkoper zijn dan de originele cementtegels.

 

Vragen? Contacteer ons gerust.

Tegels kiezen is nooit een eenvoudige opgave. Er is een immens aanbod en dat maakt het soms stressvol. Daarvoor zijn wij er! 

Contacteer onze klantenservice voor al jouw vragen over tegels, leveringen en afhalingen. Dit kan via het contactformulier, telefonisch of gemakkelijk via de chat functie of socialemediakanalen. 

Bekijk je graag je nieuwe patroontegels eerst? Kom dan gerust even langs in onze showroom in Ninove. Een groot deel van onze tegels kan je bekijken en aanraken. Zo voel je echt de structuur in de tegel en kan je de glans bewonderen.

Onze tegelexperts staan ook voor je klaar. Maak gerust een afspraak en laat je begeleiden bij de aankoop van je nieuwe tegels. 

Maak vrijblijvend een afspraak
Ontdek het volledige aanbod vloertegels
Patroontegels sfeerfoto

Patroontegels leggen
Top